Premierul Cîţu: ”Ceea ce doresc eu este să avem restaurante deschise”

Dată publicare: 20-04-2021 17:06
Dată actualizare: 20-04-2021 17:06


orban terasa

Premierul Florin Cîţu a reafirmat, marţi, că vaccinarea anti-COVID este singura soluţie de a ieşi din pandemie şi a subliniat că "orice voce" împotriva campaniei de vaccinare "subminează efortul tuturor" de a reveni la normalitate.

"Vaccinarea este singura soluţie de a ieşi din această pandemie (...). Ceea ce facem noi acum este să eliminăm acele voci care mai există împotriva acestei campanii de vaccinare. Orice voce împotriva campaniei de vaccinare, de unde ar veni acea voce, subminează un efort al nostru, al tuturor, de a reveni la normalitate cât mai curând. Vreau să fie foarte clar: orice voce care subminează această campanie de vaccinare subminează efortul nostru de a reveni la normalitate cât mai curând", a declarat Florin Cîţu la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Şeful Executivului a făcut aceste declarații după ce avut o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai mediului de afaceri pe tema centrelor de vaccinare organizate în cadrul companiilor şi, de asemenea, cu reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale şi ai asociaţiilor de pacienţi pe tema campaniei de vaccinare.

Cîțu: ”Ceea ce doresc eu este să avem restaurante deschise”

 

Premierul Cîțu a mai precizat că îşi doreşte ca restaurantele să fie deschise la o anumită capacitate, indiferent de rata de incidenţă, însă acest lucru se va putea întâmpla doar dacă populația se va vaccina.

„Intrăm într-o nouă etapă în această campanie de vaccinare şi trebuie să creştem ritmul. Deschiderea noastră este totală. Aşa cum le-am spus şi agenţilor economici, putem să ne gândim să modificăm anumite criterii pe care le avem astăzi în funcţie de procentul persoanelor vaccinate în anumite sectoare. Am vorbit cu cei din HORA, cu restaurante, mă interesează să avem tot personalul vaccinat ca să putem să începem să eliminăm din restricţii. Ceea ce doresc eu este să avem restaurante deschise, poate la o anumită capacitate indiferent de rata de incidenţă, dar acest lucru se poate face numai dacă avem o campanie de vaccinare de succes atât în localităţi, cât şi în sectorul respectiv. Vaccinarea este singura soluţie de a ieşi din această pandemie”, a mai spus şeful Guvernului.

Acesta a mai spus că există dozele necesare de a vaccina peste 5 milioane de oameni până la finalul lunii mai.

 

 

Sursa: Pro TV, Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO