Cât de bune sunt sarmalele în alimentație. Mihaela Bilic, medic nutriționist: Sunt un fel echilibrat de mâncare
Alimentul fară niciun strop de apă se numește ulei. O lingură are 100 de kilocalorii. Un aliment gras, dar care conține însă apă, este slănina.
Ce rezultă din această informație? Și la cura de slăbire avem voie sarmale, dar nu gătite în ulei, ci în alt lichid.
Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist: „Vreți să vă dau un exemplu de produs care combină într-un mod nebănuit toate categoriile, legume, proteine și făinos într-unul singur? Ei bine, sarmalele. Avem legume - varză, carne tocată, orez, în parți egale. Dacă alegeți carne nu foarte împănată, nu foarte multă slănină, sarmalele sunt un fel echilibrat de mâncare. Varza murată e un produc prebiotic excelent”.
La capitolul cantitate, cât dimensiunea unei palme, 3 sau 4 sarmale. Depinde lichidul de fierbere. Dacă ați pus ulei, fiecare lingură are 100 de kilocalorii. Dacă ați pus borș sau suc de roșii, acestea nu strică echilibrul caloric.
Deci nu eliminați nici sarmalele din alimentația voastră, chiar dacă țineti la siluetă pentru că avem carne, orez, varză murată. Echilibru.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: doctor de bine, mihaela bilic, sarmale,
Dată publicare:
30-10-2022 11:11