Tone de gunoaie, rămase după grătarele de 1 Mai: „Multă mizerie”
Recent încheiata vacanţă de 1 mai ne arată ca românilor le place iarba verde, dar dacă se poate, să o cureţe alţii. În urma celor care au ieşit la grătar, poienile se sufocă sub tone de gunoaie.
Muncitorii de la salubritate, chemaţi să strângă resturile, spun că în acest an parcă a fost mai rău ca niciodată.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Numai din pădurea aflată la marginea oraşului Târgu Jiu, unde se organizează în fiecare an petrecerea de Ziua Muncii, au fost adunate șase tone de resturi aruncate la voia întâmplării. Oamenii au lăsat în urma lor inclusiv haine şi pantofi.
Muncitor salubritate: „Mizeria multă rămasă, au petrecut prea mult, au petrecut, nu le-au aruncat unde trebuia, acum le adunăm noi."
Muncitor: „E multă mizerie, multă. Uite, tată, la greu."
O parte din vină o poartă şi comercianţii care ridică din umeri în loc să îşi strângă singuri gunoaiele de la terasele la care au vândut mici şi bere.
Sandu Neagoe, reprezentant firma de salubritate: „Exagerat de multă, în nici un an nu a fost că anul acesta. Estimăm la 5-6 tone de gunoi."
Inclusiv pe malul raului Timiş, într-o zonă în care oamenii nu au voie să facă focul era dezastru.
Muncitor salubritate: „Jar de foc pe iarbă, taie din salciile, uitaţi cum sunt, dă foc la pomi întregi. Degeaba încearcă primăria să îi oprească."
Cei care au aprins grătare direct pe iarbă ar fi trebuit amendaţi cu până la 3.000 de lei, dacă autorităţile îi prindeau. Aici a fost instalată inclusiv o barieră ca să oprească maşinile, însă şi aceasta a dispărut.
Florin Luca, viceprimar Şag: „A fost furată. Noi încercăm în fiecare an, punem pancarde cu scăldatul interzis, picnicul interzis, dar lumea nu vrea să înţeleagă că aici e păşune comunală."
Şi în Vama Veche, tinerii care n-au avut cazare au dormit nestingheriţi printre gunoaie. Aici, însă, câţiva studenţi străini veniţi în România cu bursa Erasmus au lăsat staţiunea lună.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!