Campanii false de strângere de fonduri pentru victimele cutremurelor din Turcia și Siria. La ce trebuie să fim atenți
În contextul strângerii de ajutoare şi donaţii pentru victimele cutremurelor din Turcia şi Siria, specialiștii în securitate cibernetică spun că au început să apară şi escroci.
Unii trimit e-mailuri în numele unor asociaţii şi cer bani! Iar alţii sună directori de şcoli, cu pretinse apeluri umanitare.
În primul rând trebuie să știm că toate campaniile sunt anunțate doar din surse oficiale. Cei care primesc pe e-mail-uri solicitări pentru a dona diverse sume de bani trebuie să fie atenți la acuratețea gramaticală a mesajului și la modul în care este formulat. Dacă este unul alarmant poate fi o capcană. Specialiștii în securitate cibernetică ne sfătuiesc să verificăm dacă asociaţia în numele căreia a fost trimis mesajul a demarat o astfel de campanie și în realitate, pe pagina oficială.
Alegeri 2024
19:43
Sky News: „Atacul hibrid” al Rusiei asupra alegerilor din România ar putea declanșa răspunsul NATO dacă va fi dovedit
19:38
Cristian Pârvulescu: Decizia CCR a fost cea mai bună soluție. Am fost nepregătiți în fața războiului hibrid purtat de Rusia
19:19
Haos în diaspora. Românii au continuat să voteze la câteva ore după decizia CCR. „Este bătaie de joc”
19:13
Klaus Iohannis: Eu rămân în mandat până va fi ales un nou președinte. România rămâne o țară stabilă
Și inspectorii școlari au anunțat dascălii să rămână atenți în continuare la fiecare solicitare pe care o primesc pentru așa-zise strângeri de fonduri în numele Ministerului Educației.
Autoritățile din fiecare județ au făcut deja publice locurile special amenajate, unde se pot face donații în bunuri. Se pot aduce corturi, saltele, pilote, pături, saci de dormit dar și alimentare neperisabile sau produse de igienă. Este important orice ajutor pentru semenii noştri din Turcia și Siria care au rămas sub cerul liber iar unii și fără persoane dragi.