Cabanele de vânătoare ale Romsilva din țară pot fi închiriate la prețuri avantajoase, însă au fost deja rezervate

Ultima actualizare: 28-07-2021 20:36

La scurt timp, după ce au intrat în circuitul turistic, vestitele cabanele de vânătoare, administrate de Romsilva, au mare succes. Situate în inima naturii, vilele renovate se pot închiria la prețuri accesibile.

 

În țară, sunt 77 astfel de locuri, iar unele sunt disponibile chiar și pe platformele online de rezervări. Multe cabane au fost ridicate în apropierea pădurilor, iar priveliștea splendidă este inclusă în preț.

În Munţii Gurghiului, pe Valea Regilor – un loc frecventat în trecut de bogaţii pasionaţi de vânătoare. O cabană silvică a fost renovată în urmă cu doi ani şi de atunci este mereu plină. Are patru camere şi se poate închiria integral cu 720 de lei pe weekend.

Bloj Nicolae, Direcţia Silvică Mureş: „Ca şi atracţie turistică în zonă vorbim de Păstrăvăria Lăpușna, castelul de vânătoare, mănăstirea, precum şi pescuitul sportiv pe apele de munte."

În judeţul Mureş sunt patru astfel de cabane de vânătoare. Pentru toate sunt făcute deja rezervări până în septembrie. Apoi timp de două luni - cât ține sezonul de vânătoare - locurile sunt păstrate pentru vânători.

Covrig IIie, director Direcţia Silvică Mureş: „În special în lunile de concediu, iulie august şi preponderant şi în lunile de iarnă, se constată cerere mărită de închiriere al cabanelor"

Sute de turişti vin anual şi la o cabană de lângă Bistriţa. A fost renovată parţial în 2011, are 11 camere şi poate fi închiriată cu 2.600 de lei pe zi. Se poate rezerva direct la Ocolul Silvic din judeţ. Cea mai căutată e camera în care poposea Nicolae Ceauşescu.

Floarea Timiș - administrator cabana Dealul Negru: „Multă lume vine, mai ales când îşi sărbătoresc ziua, aniversări, preferă să doarmă în camera lui Ceauşescu"

Şi în judeţul Alba, Romsilva are astfel de cabane pregătite să primească turişti. Una dintre cele mai căutate se afla chiar pe malul lacului Iezer.

Dan Boariu – director Direcţia Silvică Alba: „Este o cabană dotată cu 4 camere, foarte solicitată de turişti pentru închiriere, probabil pentru mediul înconjurător, locul unde este amplasată"

Rezervările se pot face şi în baza voucherelor de vacanţă. Preţurile camerelor sunt între 75 de lei şi 350 de lei. În general, cabanele vânătoreşti se află în apropierea celor 22 de parcuri naţionale şi naturale din ţară, sau a celor 12 herghelii administrate tot de Romsilva.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO