Bulevarde din Capitală, inundate după doar câteva minute de ploaie. Soluţia Primăriei: un număr de urgenţă


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 22 Iunie 2018 08:09
Categorie: Stiri actuale

Vremea se va schimba radical în următoarele zile, ne avertizează meteorologii. Aproape toată țara se află până vineri noapte sub cod galben de ploi și vijelii, dar fenomene extreme sunt așteptate timp de o săptămână, spun specialiștii.

Dar natura a întors foaia încă de joi. Și acest lucru s-a simțit, de pildă, în Capitală, unde a plouat torențial. Zeci de străzi din sectoarele 3 și 4 au fost inundate, troleibuzele și autobuzele s-au blocat pe traseu. Iar șoferii care nu știau ce-i așteaptă au rămas cu mașinile în drum, timp în care pietonii, desculți și uimiți, s-au văzut sinistrați în mijlocul orașului.

Pe bulevardul Tineretului din sectorul 4 şi pe Bulevardul Theodor Pallady din sectorul 3 apa măsura un metru - atât pe şosea, cât şi pe trotuare, spre groaza pietonilor. Şi asta după doar 20 de minute din momentul în care a intrat în vigoare codul galben de ploi.

În zona Tineretului au fost oprite toate mijloacele de transport în comun. Iar cei de la ISU au acţionat pentru scoaterea călătorilor şi ducerea lor într-un loc sigur.

Unii şoferi şi-au pierdut numerele de înmatriculare iar alţii au rămas cu maşinile în drum după ce au riscat să treacă prin apă. Şi a fost atât de multă încât unii au ajuns să o scoată din autoturisme cu paharul.

Cei din Primăria Capitalei i-au anunţat pe oameni că pot suna la 0 800 800 868 dacă întâmpină probleme.

Pe de altă parte, pompierii pot interveni doar dacă apa pune în pericol bunurile sau viaţa unei persoane, nu şi dacă o stradă este inundată.

O informaţie extrem de utilă atâta vreme cât săptămâna viitoare ploile vor mătura România de la est la vest, iar temperaturile scad dramatic.

VIDEO PROTVPLUS.RO