Brăilenii au stat la coadă pentru a se închina la moaștele Sf. Nicolae și pentru sarmale
De sărbătoarea Sfântului Nicolae, Brăila are multe motive de bucurie: dincolo de onomastica multor brăileni a fost adusă pentru pelerinaj mâna Sfântului Nicolae păstrată de pe vremea lui Mihai Viteazul în Biserica Sfântul Gheorghe Din Capitală.
Alături de aceste sfinte moaşte a fost adusă tot din Bucureşti, de la Mănăstirea Radu Vodă, racla Sfântului Nectarie, considerat vindecător de boli.
După slujbă, credincioşilor li s-au împărţit 10.000 de sărmăluţe de post şi, spre deosebire de alţi ani, nimeni nu s-a înghesuit la coadă.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Sfântul Nicolae, ocrotitorul marinarilor, este şi protectorul Brăilei, iar vineri tot oraşul este în sărbătoare. Oamenii au stat câteva ore pentru a se închina la moaştele celor doi Sfinţi consideraţi făcători de minuni, apoi au primit, la praznic, sarmale de post. Pentru a nu se crea îmbulzeală, jandarmii au fost şi ei în misiune.
Femeie: „De când stau şi aştept! Bodaproste şi să fie primit! Că am nepoţelele şi să le duc şi lor acasă."
Femeie: „Foarte bune, mulţumim lui Dumnezeu! Slavă lui Dumnezeu şi lui Sfântul Nicolae care e dăruitorul tuturor bunătăţilor!"
Gospodină: „Am lucrat şi ieri şi noaptea pentru această sărbătoare frumoasă, mult aşteptată de toţi creştinii, am lucrat şi am făcut aceste bunătăţi de sarmale, sper ca credincioşii care vor gusta să găsească bunătatea, iubirea, dragostea şi răbdarea tuturor celor care au lucrat."
Toată lumea s-a recules, în biserică, la slujba de liturghie oficiată de arhiepiscop.
ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos: "Sfântul Nicolae recunoaşte în familiile creştine de astăzi, în pruncii de la grădiniţă şi tinerii de la universitate, o adevărată lumină, speranţă şi bucurie pentru continuitatea noastră astăzi, când încercam să chemăm dulcea noastră copilărie, părinţii noştri, gândurile bune."
Sfântul Nicolae şi Sfântul Nectarie sunt chemaţi în rugăciune în special de copii şi părinţii lor, sau de familiile greu încercate de boli, sărăcie ori necazuri. Şi oamenii spun că întotdeauna primesc ajutor şi linişte sufletească.