Campanie umanitară în Botoșani. Zâmbete pe chipurile a 5000 de copii sărmani
De Moș Nicolae, câțiva tineri cu suflete mari din Botoșani și-au propus să aducă zâmbete pe chipurile a 5000 copii sărmani.
Din banii lor sau din cei dăruiți de prieteni și cunoscuți, au cumpărat dulciuri și portocale și le-au împărțit în 117 școli și grădinițe din satele și cătunele izolate ale județului, acolo unde sunt cele mai sărace comunități.
Mulți copii nici nu mai sperau ca Sfântul Nicolae o să-și aducă aminte și de ei!..
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Campania 5000 de zâmbete a fost lansată în urmă cu două săptămâni de un tânăr din județul Botoșani, care a trecut prin multe încercări, încă de când era copil. După ce a muncit o perioada în străinătate, s-a întors în țară și a început să ajute câteva familii nevoiașe. Prietenii i s-au alăturat și așa au ajuns să facă fericiți elevii de clasele primare, din peste 100 de școli.
Daniel Câșlariu, inițiatorul proiectului: ”Din păcate am fost nevoit să părăsesc această țară. Am stat 5 ani departe de părinți și frați. De aceea eu va sfătui să învățați și să ajungeți oameni mari.”
Răsplata primită de tinerii inimoși a fost pe măsură. Copiii s-au atașat atât de mult de voluntari, încât nu mai voiau să se despartă de ei. A fost și cazul unui băiețel de la grupa mare.
incron Daniel Câșlariu, inițiatorul campaniei: ”Am fost la Inspectoratul Școlar și am întrebat care este numărul copiilor din județ, care sunt cei mai săraci? Domnul inspector mi-a spus că numărul lor se ridică undeva la 4-5000. De acolo a venit campania 5000 de zâmbete. ”
Pachețelele pentru cei peste 5.000 de copii au costat peste 50.000 de lei.
Inițiatorul proiectului le-a luat și pe datorie și urmează să le plătească din donațiile pe care speră să le adune.