Bogdan Aurescu, ales judecător al Curţii Internaţionale de Justiţie a ONU. E primul român care îndeplineşte această funcţie
Fostul ministru de Externe Bogdan Aurescu a fost ales, joi, judecător al Curţii Internaţionale de Justiţie a ONU, fiind primul român care îndeplineşte această funcţie.
”Preşedinţii Adunării Generale şi ai Consiliului de Securitate al ONU anunţă că au fost aleşi următorii judecători la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ):
Bogdan-Lucian Aurescu (România)
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Hilary Charlesworth (Australia)
Sarah Hull Cleveland (SUA)
Juan Manuel Gómez Robledo Verduzco (Mexic)
Dire Tladi (Africa de Sud)”, este anunţul postat, joi seară, pe canalele oficiale de Twitter ale ONU.
Adunarea Generală a Naţiunilor Unite i-a acordat lui Bogdan Aurescu 117 voturi, iar Consiliul de Securitate al ONU 9 voturi.
”Onorat să fiu aleas astăzi în calitate de judecător al Curţii Internaţionale de Justiţie a ONU, fiind primul român care îndeplineşte această funcţie”, a scris, la rândul său, Aurescu pe Twitter.
Acesta consideră că ”este un semn de mare apreciere pentru poziţia de principiu a României de a plasa întotdeauna respectarea strictă a dreptului internaţional în centrul politicii sale externe”.
”O altă premieră astăzi: pentru prima dată în istoria CIJ un avocat rus nu este ales”, a mai transmis Aurescu.
Acesta a mulţumit Ministerului Afacerilor Externe şi Misiunii Permanente a României la ONU, care l-au susţinut.
Klaus Iohannis: Este o victorie pentru România
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi seară, felicitări pentru alegerea lui Bogdan Aurescu la Curtea Internaţională de Justiţie, apreciind că este un succes al diplomaţiei româneşti, care reflectă ”angajamentul nostru ferm pentru ordinea internaţională bazată pe reguli”.
”Aceasta este o victorie pentru România, pentru supremaţia dreptului internaţional, reflectând angajamentul nostru ferm pentru ordinea internaţională bazată pe reguli”, a transmis şeful statului.