Emil Boc, Adriean Videanu si Ion Ariton, audiati la DNA Ploiesti in dosarul in care este urmarit penal Vasile Blaga

Ultima actualizare: 06-11-2016 07:30

Emil Boc, Adriean Videanu si Ion Ariton, fost senator si ministru al economiei, au fost audiati la DNA Ploiesti ca martori in dosarul lui Vasile Blaga.

Fostul premier Emil Boc si fostii ministri Adriean Videanu si Ion Ariton au fost  citati, joi dimineata, la DNA Ploiesti, pentru a fi audiati in calitate de martori in dosarul in care Vasile Blaga este cercetat pentru fapte de coruptie si trafic de influenta, procurorii anchetand fapte legate de finantarea campaniei electorale derulate de fostul lider PDL.

Relaxat si zambitor, actual primar al orasului Cluj-Napoca si fost premier, Emil Boc a povestit ca anchetatorii au vrut afle printre altele cum era finantat partidul.

Emil Boc, primarul orasului Cluj-Napoca: "Am dat o scurta declaratie in calitate de martor si am raspuns la intrebarile organelor de ancheta cu privire la procedurile de orgnizare si functionare din partid si guvern."

Spre deosebire de Boc, fostul ministru Adriean Videanu a parut deranjat de apelul facut de cei de la DNA Ploiesti.

Adriean Videanu, Presedinte interimar al PD-L: "Ce voi declara, declar in fata procurorilor. Va doresc o zi buna."

Nici Ion Artiton, care a stat la discutii aproximativ doua ore nu a fost mai vorbaret.

Reporter: "V-au speriat procurorii?"
Ion Ariton, fost ministru al Economiei: "Domnul… vedeti-va de treaba…"

In acest dosar anchetatorii sustin ca intre Vasile Blaga si Gheorghe Stefan zis Pinalti ar fi existat o intelegere astfel incat anumite persoane numite in fruntea unor companii de stat ar fi atribuit unor firme agreate contracte cu bani publici, iar in schimb aceste societati ar fi cotizat la partid.

Vasile Blaga ar fi primit 700.000 de euro pentru traficul de influenta, spun procurorii DNA. 500.000 de euro chiar de la Gheorghe Stefan.

La intrarea in sediul DNA Ploiesti, Ariton a mai precizat ca s-a prezentat in calitate de martor, fara a da alte detalii in legatura cu dosarul in care a fost citat.

Fostul lider al PNL Vasile Blaga s-a prezentat din nou, marti la DNA Ploiesti, unde a fost chemat pentru a i se aduce la cunostinta faptul ca procurorii au pus sechestru asupra unei parti din averea sa.

Anterior, procurorii au pus sub sechestru si bunuri care apartin fostului primar al orasului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, acesta fiind scos din penitenciar saptamana trecuta si adus la DNA Ploiesti pentru indeplinirea formalitatilor privind instituirea sechestrului.

In 28 septembrie, Vasile Blaga a fost citat la DNA Ploiesti, iar ulterior procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala in cazul sau si l-au pus sub control judiciar, pentru trafic de influenta, fapta pe care ar fi comis-o in perioada 2011 - 2012, cand era secretar general al PDL.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO