Blocurile pictate din Bacău, muzeu în aer liber. De ce va deveni acest oraș numărul 1 în lume

Ultima actualizare: 12-09-2020 10:07

Mai multe blocuri din Bacău au o înfățișare nouă și sunt pe punctul de a deveni un veritabil muzeu în aer liber.

 

Artiști și elevi de la o școală de artă au realizat 11 picturi murale purificatoare de aer. Inițiativa se bucură de un succes neașteptat.

Totul a început în urmă cu un an, când inițiatorii proiectului ZidArt au realizat nouă picturi de mari dimensiuni pe fațadele unor blocuri, cu o vopsea specială, care purifică aerul.

Și cum munca le-a fost apreciată, și anul acesta mai multe blocuri din Bacău s-au transformat în pânze pe care s-au așternut ideile artiștilor.

"M-a binedispus, este frumos când ieși și dai cu ochii de ceva care îți place, te unge pe suflet".

"E ceva de felicitat și nu am văzut numai aici, am văzut în tot Bacăul".

Artiștii spun că merită tot efortul depus.

Cristian Scutaru, artist: ”Sentimentrul este unul contradictoriu pentru că la o lucrare publică stârnești tot felul de reacții, laude și aprecieri”.

Andreea Toma, artistă: ”Suprafața este o provocare, iar conceptul cu partea de creație este normal pentru un artist să creeze doar că atunci când ajungi în fața unei suprafețe de 100 de mp îți dai seama că o controlezi mult mai diferit”.

În ajutor au venit elevii Școlii de Arte din oraș.

 

”Te simți extraordinar”

 

Dragoş Bălan, elev: "A fost o experiență palpitantă, că erau oameni care ne priveau în timp ce lucram. Era într-un fel și stresant dar și foarte palpitant".

Andreea Juncu, elevă: "Te simți tensionat că trebuie să faci lucrurile până la un termen limită, care la școală nu există. Dar la finalul zilei când vezi că îți iese desenul și lumea vine pe lângă tine, claxonează și îți arată că e ok, te simți extraordinar".

Lucian Popa, inițiator proiect: ”Explozia de artă stradală vine din dorința unor tineri din Bacău care ne dorim să schimbăm un pic spațiul public și felul în care se raportează cetățenii lui la ce înseamnă un cartier, ce înseamnă un oraș gri, care în 2017 a început să vorbească prin picturi de mari dimensiuni, cu mesaj educațional care au rolul de a oferi o noua perspectivă de bine asupra orașului în care trăiesc”.

În mai puțin de două săptămâni orașul Bacău va deveni numărul 1 în lume la picturi realizate cu vopsea care purifică aerul.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!