Tehnologia se îmbină cu arta la un spectacol dedicat frescelor din Capela Sixtină

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Frescele pictate de Michelangelo în Capela Sixtină prind viaţă într-un spectacol inedit care va avea premieră la Roma joi.

Va fi un spectacol live, care va combina proiecţii video, muzică, teatru şi dans, pentru a crea o experienţă gândită să captiveze publicul. E o colaborare între Sting, Muzeele Vaticanului şi directorul artistic a două ceremonii de deschidere a Jocurilor Olimpice.

„Judecata de Apoi" este un spectacol multi-senzorial despre Michelangelo şi una dintre cele mai importante capodopere din istoria omenirii: frescele de pe tavanul Capelei Sixtine.

Lulu Helbek, regizoare: „Michelangelo a pictat ceva excepţional în Capela Sixtină. „Judecată de Apoi" e ca un portal, l-a pictat acum 500 de ani şi acest portal e în continuare activ, un portal de cunoaştere şi înţelepciune."

Spectacolul aduce laolaltă oameni talentaţi din muzică, teatru şi film, pentru a crea o experienţă unică pentru public. Tema principală a showului a fost compusă şi este cântată de Stâng în latină. Restul muzicii îi aparţine producătorului pop-rock John Metcalfe, care lucrează cu trupe ca U2, Coldplay şi Blur.

Directorul artistic are experienţă la capitolul „spectacole grandioase". El este cel care a gândit ceremoniile de deschidere a două ediţii ale Jocurilor Olimpice - de la Torino din 2006 şi de la Rio din 2016. Musicalul dedicat lui Michelangelo ţine o oră, dar pregătirea lui a durat doi ani şi a costat 9 milioane de euro. Deocamdată, se va juca într-o sală de lângă Vatican, dar producătorii au cereri şi pentru alte ţări.

Marco Balich, director artistic: „E un spectacol intens, minunat, un spectacol în care tehnologia se îmbină cu arta, spiritualitatea şi istoria. E un spectacol care îşi propune să stabilească traiectorii emoţionale foarte puternice."

Spectacolul a beneficiat de consultanţă ştiinţifică de la Muzeele Vaticanului. De altfel, Sfântul Scaun va primi o parte din încasări.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO