Orașul brazilian Sao Paulo a organizat o galerie de artă drive-through

Ultima actualizare: 26-07-2020 10:42

În orașul brazilian Sao Paulo, galeriile și muzeele sunt închise de ceva vreme din cauza pandemiei.

Însă proprietarul unei galerii a găsit o soluție ingenioasă pentru a-i aduce din nou pe iubitorii de artă în fața creațiilor unor artiști locali.

A împrumutat ideea de la filmele drive-in, și a inaugurat o expoziție drive-through, unde vizitatorii se plimbă cu mașina printre exponate.

Galeria de artă drive-through a fost amenajată într-o hală uriașă din Sao Paulo, care până de curând adăpostea o companie specializată în lucrări metalurgice.

Agățate de grinzile halei sunt tablouri, fotografii, videoclipuri și graffiti care tratează teme sociale, ca de exemplu conservarea mediului său reprezentarea femeilor în societate.

Vizitatorii trebuie să scaneze un cod cu ajutorul telefonului mobil, pentru a accesa fișiere audio care oferă informații despre operele de artă.

Luis Maluf, curator: "Chiar dacă le vezi prin geamul mașinii, tot intri în contact cu operele de artă. Arta îndeamnă la reflecție, la discuții cât se poate de importante, mai ales în această perioadă haotică prin care trecem cu toții".

În medie, un tur cu mașina al ineditei galerii de artă durează aproximativ o oră. Doar 20 de mașini au voie să se afle la un moment dat în hală, pentru a preveni acumularea de gaze nocive. Pentru protecția sănătății, nimeni nu poate ieși din mașină. Pentru vizitatori, însă, faptul că au ocazia să vadă operele de artă merită toate măsurile de protecție.

Pierre Mantovani, visitator: "Pentru mine, senzația că putem face ceva nou este de-a dreptul minunată. Sao Paulo se redeschide, încetul cu încetul. Am stat închiși aici un timp îndelungat și e o senzație plăcută să simțim din nou că trăim".

Operele de artă au fost create în timpul pandemiei, care în Brazilia a provocat până acum peste 2 milioane de cazuri de infecție și peste 85.000 de morți.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO