Black Friday 2019. Cum să găseşti cel mai bun preţ şi să nu ratezi nicio promoţie

Ultima actualizare: 12-11-2019 11:51
Black Friday
iStock

Black Friday 2019 are loc anul acesta pe 15 noiembrie, fiind evenimentul dedicat shopping-ului cu cele mai multe oferte si reduceri din an.

Black Friday este ziua din an în care toate recordurile de vânzări sunt doborâte, în fiecare an fiind înregistrate venituri mai mari față de anii precedenți.

În 2018, s-au înregistrat vânzări și cu 30% mai mari față de 2017, fiind depășite chiar și cele mai optimiste aşteptări.

Românii au cumpărat anul trecut de Black Friday produse de peste un miliard de lei. Potrivit reprezentanţilor unuia dintre cele mari magazine online, cele mai multe produse vândute dintr-o singură categorie au fost cele pentru îngrijirea casei.

În topul celor mai populare categorii au fost şi electrocasnicele mici, urmate de produse de îngrijire personală şi cele de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Dacă ne uităm, însă, la topul produselor, cel mai bine s-au vândut televizoarele, telefoanele şi anvelopele.

 

Trucuri şi sfaturi pentru Black Friday 2019

 

Pentru a vă asigura că veți cumpăra cele mai bune produse la cele mai bune prețuri, vă oferim câteva trucuri și sfaturi pentru a vă pregăti de marile reduceri.

 

Analizaţi din timp preţurile

Pentru a fi siguri că beneficiaţi de reduceri reale, analizaţi din timp preţurile produselor pe care doriţi să le comandaţi. În acest fel nu veţi fi păcăliţi de reducerile uriaşe, care ar putea fi doar fictive.


Utilizați platforme care oferă opțiunea de cashback

Site-urile  cu opțiune de cashback vă permit să primiți bani înapoi la cumpărături. Multe magazine au propriul sistem de returnare a banilor.

 

Configurați-vă din timp conturile online

Pregătiți-vă din timp conturile pe site-urile de pe care urmăriți să achiziționați produse, în care să vă introduceți datele și adresa pentru a salva timp prețios în momentul lansării reducerilor.

 

Folosiți un card de credit pentru a plăti, în detrimentul unui card de debit

Cel mai sigur mod de a achita produsele este folosind un card de credit. În acest fel, banca va plăti factura, și nu dumneavoastră. Prin cardul de credit, banca vă acordă dreptul să îi utilizaţi banii, în limita unei anumite sume şi fără să plătiţi dobândă, dacă returnaţi banii la sfârşitul perioadei de graţie.

 


Pregătiți coșul de cumpărături din timp

Introduceţi din timp produsele pe care le doriţi în coşul de cumpărături, pentru ca în momentul în care se da startul reducerilor, doar să plasaţi comanda.

 

 

Urmăriți rețelele de socializare pentru a fi la curent cu toate reducerile

În această perioadă, marii vânzători pornesc campanii pe reţelele sociale cu produsele ce urmează să fie introduse în grila de reduceri. În acest mod veţi fi la curent cu toate produsele ce urmează să aibă discount.

 


Cunoaşteţi-vă drepturile

Informaţi-vă din timp cu privire la drepturile şi responsabilităţile pe care le aveţi în calitate de consumator, în acest fel evitaţi să fiți înşelaţi de comercianţi în cazul unor neînţelegeri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO