Bărbatul bătut la supermarket pentru că fura caşcaval nu ar fi fost la prima tentativă. Cum i-a ameninţat pe agenţi

09-02-2021 18:09


Un bărbat a fost lovit cu brutalitate de agenții de pază ai unui supermarket din Capitală, care l-au prins că a furat mai multe bucăți de cașcaval.

Reprezentanții firmei de pază susțin spun că bărbatul ar fi membru al unei grupări de hoți din Sectorul 6 al Capitalei, dar condamnă gestul agenților. Susțin că ar fi trebuit să anunțe politia și să aștepte intervenția autorităților, nu să-l bată. Poliția a început o anchetă doar după ce imaginile au ajuns în spațiul public.

Scenele violente au fost filmate chiar de unul dintre agenții care l-au surprins pe suspect furând opt bucăți de cașcaval, într-un supermarket din cartierul Drumul Taberei. Bărbatul avea și complici. Incidentul nu a fost raportat la poliție pentru că, au explicat angajații firmei, prejudiciul a fost recuperat pe loc. Nici cel bătut nu a spus nimic nimănui.

Cu 15 minute înainte, hoții ar fi încercat să dea lovitura într-un alt supermarket din cartier, dar au fost puși pe fugă, culmea, de aceiași agenți de pază. A doua oară au fost prinși în timp ce furau, susțin reprezentanții firmei. Condamnă însă gestul angajaților și susțin că le vor cere ferm celorlalți ca astfel de incidente să nu mai aibă loc.

Bogdan Dumitrache, SSG: „În primul și în primul rând, ne cerem scuze pentru incidentul provocat în magazinul respectiv. Nu este o practică a companiei noastre, ci este o situație aparte. Trebuiau să rețină persoanele respective până la sosirea organelor de poliție."

În schimb, cei trei agenți i-au dus pe suspecți într-un depozit de marfă, ca să evite, spun reprezentanții firmei de pază, un scandal de față cu clienții. Pe drum, unul dintre suspecți ar fi devenit agresiv verbal și i-ar fi amenințat cu moartea pe paznici. Victimele ar fi susținut inclusiv că sunt așteptate afară de alți indivizi pregătiți să intervină ca să-i scape din mâinile paznicilor.

Imaginile au ajuns ulterior pe rețelele sociale, iar polițiștii Secției 22 au pornit o anchetă.

Ciprian Romanescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei: „Polițiștii Capitalei au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă. Precizăm faptul că până la acest moment nimeni nu a depus o plângere cu privire la acest eveniment."

Cei trei agenți de pază au fost concediați și sunt cercetați în libertate. Dacă vor fi găsiți vinovați pot fi sancționați cu o amendă, dar și cu închisoare de la 4 luni la 2 ani și opt luni.


VIDEO PROTVPLUS.RO