Bărbat din Argeș, împușcat de polițiști după ce s-a luptat cu aceștia

18-11-2019 16:01


Un bărbat de 37 de ani din Argeş a ajuns la spital, împuşcat în coapsă, după o luptă corp la corp cu doi poliţişti.

Suspectul fusese reclamat de câţiva vecini că i-ar fi atacat, iar oamenii legii veniseră să investigheze plângerea, însă când i-a văzut, individul a rupt-o la fugă, pe câmp.

Poliţiştii au pornit după el, dar unul dintre ei a fost rănit de bărbat, care avea asupra lui arme albe. Oamenii legii au tras mai multe focuri de avertisment, şi au reuşit în cele din urmă să-l prindă.

Bărbatul de 37 de ani, cunoscut scandalagiu, a fost dus la spital în aceeaşi ambulanţă cu poliţistul pe care l-a rănit. În fugă după individ, oamenii legii au fost nevoiţi să tragă 5 focuri de armă în plan vertical, dar acesta tot nu s-a lăsat şi i-ar fi atacat, ca să scape.

La faţa locului a intervenit şi un echipaj SMURD, care a acordat primul ajutor bărbatului, el suferind o leziune la coapsa stângă. Acesta este transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Piteşti, au declarat reprezentanţi ai ISU Argeş.

Bărbatul:Nu i-am atacat, m-au alergat pe câmp. Da` ce, sunt infractor eu ? Ce am făcut eu? Cu ce am greşit eu? M-au alergat toată ziua ! Au tras după mine de 3-4 ori.”

Florin Popă, purtător de cuvânt IPJ Argeş: „În împrejurările în care poliţiştii încercau să-l imobilizeze, acesta ar fi utilizat un cuţit şi o şurubelniţă pentru a încerca să rănească pe unul dintre poliţişti. În aceste condiţii a fost efectuat uz de armă în direcţia acestuia, bărbatul fiind rănit. Un poliţist a suferit răni uşoare, acesta, de asemenea, se află la unitatea medicală, pentru îngrijiri medicale."

Individul a ajuns la spital rănit la picior.

Marius Pascu purtător de cuvânt al Spitalului Județean Argeș:„Are o plagă punctiformă pe fața internă a coapsei cu semne fractura de femur, urmează să investigăm radiologic sau imagistic membrul inferior respectiv, pentru a vedea dacă e vorba de o plagă împuşcată, dacă se identifică un proiectil în zona respectivă."

Criminaliştii au început o anchetă în acest caz. Pentru că a rănit un poliţist, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 7 ani şi jumătate, pentru ultraj.
 

Sursa: Pro TV

Tags: arges, împușcat,

VIDEO PROTVPLUS.RO