Avocatii OTV solicita preschimbarea termenului cererii de suspendare provizorie a deciziei CNA

Dan Diaconescu, OTV

Avocatii televiziunii OTV au inaintat instantei, joi, o solicitare de preschimbare a termenului de judecare a cererii de suspendare provizorie a deciziei CNA.

Este vorba despre decizia prin care institutia a retras licenta audiovizuala a postului, fapt pentru care televiziunea lui Dan Diaconescu nu mai emite de marti.

Avocatii de la firma de avocatura Fenechiu-Savu si Asociatii au depus, joi, la Curtea de Apel Bucuresti o cerere prin care solicita preschimbarea termenului de judecata stabilit pentru cererea de suspendare provizorie a deciziei Consiliului National al Audiovizualului (CNA) din acest caz, pana la ramanerea irevocabila a unei alte cereri, principale, de anulare a aceleiasi hotarari a CNA.

Concret, la termenul de joi, avocatii au cerut ca solicitarea de suspendare provizorie sa nu mai fie judecata in 30 ianuarie, asa cum fusese stabilit initial, ci mai devreme, cerand astfel judecatorului Curtii sa stabileasca un termen de judecata.

"Am formulat cerere de preschimbare a termenului din 30 ianuarie, cand se va judeca suspendarea. Cererea de anulare a deciziei CNA a primit termen in 6 martie", au declarat, pentru Mediafax, reprezentanti ai casei de avocatura.

Citește și
Dan Diaconescu
OTV va depune astazi in justitie o cerere de anulare a deciziei CNA de retragere a licentei
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Sursele citate au mai spus ca in cele doua cereri depuse la Curtea de Apel Bucuresti in legatura cu decizia CNA de retragere a licentei OTV sunt invocate "trei motive mari si late".

"Primul motiv este acela ca amenzile vechi au fost contestate, iar faptul ca, ele, contestatiile, au fost respinse definitiv dupa deschiderea procedurii, chiar daca erau amenzi prealabile, si prin urmare datoria era dinaintea procedurii, nu ne permitea sa le platim", au aratat avocatii postului.

Odata cu deschiderea procedurii falimentului, au mai precizat acestia, nu mai pot fi platite datoriile restante.

"Odata ce s-a deschis o procedura, nu poti plati nimic, nicio plata ce o datorai la momentul deschiderii procedurii. Deci acele amenzi de care vorbesc ei (CNA - n.r. ) nu puteau legal fi achitate. Relativ la amenzile de dupa deschiderea procedurii, respectiv 28 martie 2012, toate au fost contestate. Niciuna nu era irevocabil pierduta", au mai declarat sursele citate.

Al doilea motiv, sustin avocatii OTV, este legat de faptul ca hotararea a fost luata de un Consiliu constituit nestatutar.

"Pentru ca presedinta CNA a fost validata in ziua cand s-a dat suspendare. Nici macar nu fusese publicata in Monitorul Oficial numirea ei. S-a publicat a doua zi. Ea nu era presedintele CNA. Iar faptul ca ei au optat pe varianta semnarii documentelor de catre vicepresedintele CNA, care era legal, este o pura fictiune, pentru ca sedinta a fost condusa de un presedinte nestatutar, motiv pentru care sedinta respectiva este nula", spun aceleasi surse.

Al treilea motiv mentionat in cele doua documente este acela ca faptele pentru care s-a dat respectiva decizie "nu sunt descrise in niciun fel".

"Decizia CNA este nemotivata. Are o pagina", afirma avocatii OTV.

Avocatul OTV, Daniel Fenechiu, a declarat marti, intr-o conferinta de presa organizata de Dan Diaconescu, asociatul principal al postului TV, ca va inainta, miercuri, in justitie o cerere de anulare a deciziei Consiliului National al Audiovizualului de retragere a licentei audiovizuale a televiziunii.

CNA a retras, in sedinta de marti, cu unanimitate de voturi, licenta audiovizuala a televiziunii OTV, fapt care presupune ca postul controlat de Dan Diaconescu nu mai poate emite.

Licenta OTV, care ar fi expirat de drept pe 28 martie 2013, a fost retrasa la propunerea Laurei Georgescu, presedintele CNA, cu unanimitate de voturi.

Licenta OTV - un post aflat in lista televiziunilor "must carry", pe care cablistii trebuie sa le retransmita in mod obligatoriu - a fost retrasa din cauza ca societatea Ocram Televiziune SRL, care detine licenta televiziunii, nu a facut dovada platii unor amenzi aplicate de Consiliu pentru incalcari ale legislatiei audiovizualului, in anii 2009, 2010, 2011 si 2012.

Potrivit articolului 57, alineatul 1, litera d din Legea audiovizualului, "licenta audiovizuala analogica se retrage de Consiliu in urmatoarele situatii: titularul nu depune la Consiliu, in termen de 6 luni de la data aplicarii unei amenzi, dovada achitarii acesteia".

OTV a primit amenzi in cuantum de 1,17 milioane de lei de la Consiliul National al Audiovizualului, incepand din anul 2009 si pana pe 28 martie 2012, cand televiziunea lui Dan Diaconescu a intrat in insolventa, si nu a facut la CNA dovada achitarii lor.

Amenzile aplicate la CNA merg la bugetul de stat.

Marti, dupa luarea hotararii de retragere a licentei OTV, Laura Georgescu, presedintele CNA, a declarat pentru jurnalistii aflati la sedinta Consiliului ca decizia CNA de retragere a licentei OTV urma sa fie trimisa postului OTV in dupa-amiaza zilei de marti.

Potrivit Laurei Georgescu, decizia CNA trebuie pusa in aplicare imediat ce este primita oficial de reprezentantii OTV. Ea a spus ca a propus retragerea licentei postului OTV pentru ca aceasta televiziune a facut "un abuz unic" in istoria CNA si in istoria Romaniei, respectiv a solicitat instantei si a si primit atribuirea calitatii de "consumator captiv in raport cu CNA".

"A fost un abuz unic in istoria CNA si, daca ma intrebati, tot jurnalistic vorbind, in istoria Romaniei. OTV s-a dus si a solicitat, in iunie 2012, la Tribunalul Bucuresti, sectia civila, atribuirea calitatii de consumator captiv in raport de CNA - nu ati mai auzit, cred, asa ceva pana astazi - si prelungirea duratei valabilitatii licentei dupa data de 28 martie 2013, cand de drept i se opreste. Ce m-a enervat? M-a enervat lispa de motivare. In motivare, judecatorul imi da doua definitii. Ce inseamna acest consumator captiv, deci omul care nu are pe piata alt furnizor la dispozitie, CNA nefiind intr-o relatie contractuala cu SC Ocram Televiziune SRL, si doi - faptul ca a atribuit CNA calitatea de furnizor de servicii alaturi de gaze, apa, canalizare, telefonie. Pentru asa ceva n-am nicio problema sa solicit Consiliului ridicarea licentei", a explicat Laura Georgescu.

Totodata, Laura Georgescu a spus ca CNA a pierdut acest proces la fond, dar a facut recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"CNA a pierdut fondul. Am in acest moment o sentinta definitiva, dar nu am si caracterul irevocabil. Cu el mai pot lupta si cu el mai pot intoarce (...) CNA a facut deja recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie. A fost prima masura pe care am luat-o", a spus Laura Georgescu.

Societatea Ocram Televiziune SRL este in insolventa din data de 28 martie 2012. Asociatii societatii Ocram Televiziune SRL sunt: Dan Diaconescu - asociat principal (80,1%) si GMG Media Box SA (19,9%). Actionarii GMG Media Box SA: PSV Company SA (99,996%), Enache Sorin si Druica Constantin (cu cate 0,002%).

Actionarii PSV Company SA sunt: Elbahold Limited (Cipru) - 54,422728%, Asociatia salariatilor din SNP Petrom SA (25 asociati) - 25%, PSV Company SA - 10,010714% si Actionari persoane fizice (8577) - 10,566558%. Actionar unic al Elbahold Limited (Cipru) este Berhill Limited (Cipru), al carei actionar unic este Luca Liviu. OTV a inceput sa emita in 6 septembrie 2001.

Licenta postului OTV a mai fost retrasa o data de CNA, in anul 2002, pe vremea cand Consiliul era condus de Ralu Filip. Pe de alta parte, Dan Diaconescu controleaza si postul DDTV, unde este de asteptat sa isi mute emisiunea "Dan Diaconescu Direct", dupa incetarea emisiei OTV.

Licenta audiovizuala a televiziunii DDTV va expira pe 24 februarie 2014. Licenta DDTV (DIRECT DIGITAL TV) este detinuta de societatea Telecroma Media SRL, ai carei asociati sunt: Flostoiu Ion Florin - asociat principal (61,65%), Diaconescu Iulius Mario (33,35%) si Al Attar Khaldoun (5%).

Postul DDTV s-a aflat in 2012 in lista televiziunilor "must carry", pe care cablistii sunt obligati sa le retransmita conform Legii audiovizualului. In lista "must carry" din 2013, care a fost aprobata marti de CNA si care va intra in vigoare la 1 februarie, DDTV nu se mai regaseste, nemaifiind un post pe care cablistii sunt obligati sa il retransmita.

Lista "must carry" pe 2013 a fost aprobata joi de CNA inainte ca membrii Consiliului sa discute si sa decida retragerea licentei OTV.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
OTV, amendat de CNA chiar daca nu mai are licenta, pentru abateri in campania pentru parlamentare
OTV, amendat de CNA chiar daca nu mai are licenta, pentru abateri in campania pentru parlamentare

OTV, care nu mai are licenta audiovizuala incepand de marti, a fost amendat, joi, de CNA, cu suma de 100.000 de lei, din cauza ca pe 9 decembrie, ziua votului pentru alegerile parlamentare, a continuat campania electorala.

OTV va depune astazi in justitie o cerere de anulare a deciziei CNA de retragere a licentei
OTV va depune astazi in justitie o cerere de anulare a deciziei CNA de retragere a licentei

Avocatul OTV, Daniel Fenechiu, a declarat intr-o conferinta de presa organizata de Dan Diaconescu, ca va inainta in justitie o cerere de anulare a deciziei CNA de retragere a licentei audiovizuale a televiziunii.

Mesajul catre Victor Ponta din ultimele minute de emisie ale OTV
Mesajul catre Victor Ponta din ultimele minute de emisie ale OTV

Emisia OTV a fost intrerupta marti, in jurul orei 18.40, dupa ce Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a retras, in sedinta din aceeasi zi, cu unanimitate de voturi, licenta audiovizuala a televiziunii.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.