OTV va depune astazi in justitie o cerere de anulare a deciziei CNA de retragere a licentei

Dan Diaconescu

Avocatul OTV, Daniel Fenechiu, a declarat intr-o conferinta de presa organizata de Dan Diaconescu, ca va inainta in justitie o cerere de anulare a deciziei CNA de retragere a licentei audiovizuale a televiziunii.

CNA a retras, in sedinta de marti, cu unanimitate de voturi, licenta audiovizuala a televiziunii OTV, fapt care presupune ca postul controlat de Dan Diaconescu nu mai poate emite. Licenta OTV, care ar fi expirat de drept pe 28 martie 2013, a fost retrasa la propunerea Laurei Georgescu, presedintele CNA, cu unanimitate de voturi.

Licenta OTV - un post aflat in lista televiziunilor "must carry", pe care cablistii trebuie sa le retransmita in mod obligatoriu - a fost retrasa din cauza ca societatea Ocram Televiziune SRL, care detine licenta televiziunii, nu a facut dovada platii unor amenzi aplicate de Consiliu pentru incalcari ale legislatiei audiovizualului, in anii 2009, 2010, 2011 si 2012.

Potrivit articolului 57, alineatul 1, litera d din Legea audiovizualului, "Licenta audiovizuala analogica se retrage de Consiliu in urmatoarele situatii: titularul nu depune la Consiliu, in termen de 6 luni de la data aplicarii unei amenzi, dovada achitarii acesteia".

In acest sens, Dan Diaconescu a sustinut, marti seara, o conferinta de presa, in timpul careia a adus o serie de atacuri atat actualei conduceri a CNA, cat si premierului Victor Ponta.

Citește și
avion
Dan Diaconescu era in avionul Tarom lovit de fulger inainte de aterizarea pe aeroportul din Istanbul
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Apreciind ca decizia CNA de intrerupere a emisiei postului OTV poate fi "un nou inceput", Dan Diaconescu a spus ca acesta este "un moment groaznic pentru democratia romaneasca".

"Este pentru prima data cand in UE se inchide un post de televiziune. Mi-as fi dorit sa nu se intample asa ceva. (...) S-a mai intamplat o data, cand tot OTV si tot PSD au inchis o televiziune", a spus Diaconescu.

Acesta s-a referit la decizia din septembrie 2002 a presedintelui CNA de atunci, Ralu Filip, de a intrerupe emisia postului sau de televiziune. "In 12 septembrie 2002, Ralu Filip a inchis OTV in primele cinci minute de la numirea sa la CNA. Justitia divina a facut ca Ralu Filip sa-si piarda viata. Nu vrem ca acelasi lucru sa se intample cu Laura Georgescu", a mai declarat Diaconescu.

"A fost o judecata sumara, ca in cazul lui Nicolae Ceausescu, si o decizie nedreapta", a mai apreciat acesta decizia de marti a CNA de a retrage licenta postului OTV.

Dan Diaconescu a amintit ca Societatea Ocram Televiziune SRL, care detine OTV, este in insolventa (din martie 2012, n.r.), aceasta fiind condusa in prezent de un administrator financiar, care "hotaraste cum se fac platile".

"Numai un orb sau un naiv nu vede substratul politic al deciziei de astazi, care arunca Romania in lada de gunoi a Europei", a mai spus Diaconescu. El a mai spus ca, incepand de miercuri, prin intermediul deputatului PPDD Tudor Barbu, problema inchiderii postului OTV va fi ridicata in Parlament.

Dan Diaconescu ii considera responsabili de aceasta decizie a CNA atat pe presedintele Traian Basescu, cat si pe premierul Victor Ponta, considerand ca "este pentru prima data cand pactul de coabitare dintre cei doi da roade".

"A fost o inchidere anuntata. Tin sa va amintesc ca impotriva acestui om am candidat in 2012", a spus Dan Diaconescu, facand referire la afirmatiile lui Victor Ponta dintr-o emisiune televizata, in care acesta dadea ca exemplu negativ OTV si pe Dan Diaconescu, intr-o discutie despre modul in care insolventa ii poate scapa pe unii "de la achitarea taxelor".

"Trebuia sa primim in scris decizia de la CNA si in 24 de ore s-o punem in aplicare. Din informatiile mele, am aflat ca Victor Ponta a vorbit la firmele de cablu, care au scos emisia OTV". Marti seara, initial, de la ora 18.00, emisia televiziunii a fost intrerupta pentru o jumatate de ora, pe ecran aparand, pe fond negru, textul "Emisia postului OTV a fost intrerupta la ordinul lui Victor Ponta".

In partea de jos a ecranului, pe crawl, a rulat un mesaj despre o conferinta organizata de Dan Diaconescu marti, la sediul televiziunii sale, presa fiind invitata sa participe la eveniment.

In jurul orei 18.30, emisia postului a fost reluata, cu imagini de la conferinta de presa organizata de Dan Diaconescu, dupa care, in jurul orei 18.40, emisia a fost intrerupta definitiv, pe ecranul televizoarelor aparand mira si numarul deciziei luate de Consiliul National al Audiovizualului (CNA) pentru retragerea licentei audiovizuale a televiziunii "CNA 45/22.01.2013".

Dan Diaconescu a mai anuntat in conferinta ca, din acel moment, isi va face cunoscut punctul de vedere la televiziunile care il vor invita sau la acelea care il vor angaja ca moderator pana la alegerile prezidentiale.

La randul sau, avocatul Daniel Fenechiu a spus ca aceasta inchidere a postului "este situata cronologic ca a patra incercare a celor de la CNA (de a retrage licenta, n.r.)". "Anul trecut, CNA a incercat sa inchida OTV prin trei injumatatiri succesive (a perioadei de valabilitate a licentei audiovizuale, n.r.), ulterior, CNA s-a gandit ca, dincolo de ordinul politic, sa se incadreze in politica de austeritate a bugetului si a venit cu neachitarea amenzilor", a spus acesta.

Fenechiu a mai spus ca, de-a lungul timpului, in calitate de avocat al OTV, a contestat deciziile CNA, iar pe cele pe care nu le-a contestat, postul le-a achitat. "Deci OTV are amenzile platite", a spus acesta.

Fenechiu a adaugat ca societatea Ocram Televiziune SRL, care detine licenta OTV, se afla in insolventa si nu poate plati amenzile emise inainte de intrarea in insolventa. Mai mult, potrivit avocatului, amenzile pe care postul de televiziune le-a primit dupa intrarea in insolventa au fost toate contestate, procesele nefiind finalizate pana in acest moment.

De asemenea, Daniel Fenechiu a contestat legitimitatea presedintelui CNA, Laura Georgescu, si a invocat "rechizitoriul" pe care aceasta l-a facut in sedinta de marti a Consiliului la adresa postului OTV. "Un inalt functionar al statului are interzis sa se pronunte cu privire la decizia unui judecator", a spus Daniel Fenechiu, adaugand ca decizia CNA de marti este, din punctul sau de vedere, nula.

Dan Diaconescu a spus ca, pana la o decizie a justitiei, postul OTV va emite liber. "In caz ca pierdem, emisia va fi oprita pana cand forurile internationale se vor pronunta in acest sens. Vom emite din strainatate, cum facea odata Europa Libera, sau vom emite online ori pe telefoanele mobile", a spus Diaconescu.

Acesta nu a exclus nici mutarea emisiunilor OTV la postul DDTV pe care il detine. In finalul conferintei, Diaconescu a facut apel la furnizorii de cablu sa nu scoata din grila postul OTV pana la decizia definitiva a unei instante si a mai spus ca, prin inchiderea emisiei televiziunii sunt desfiintate locuri de munca, iar fostii angajati ajung someri.

OTV a primit amenzi in cuantum de 1,17 milioane de lei de la Consiliul National al Audiovizualului, incepand din anul 2009 si pana pe 28 martie 2012, cand televiziunea lui Dan Diaconescu a intrat in insolventa, si nu a facut la CNA dovada achitarii lor. Amenzile aplicate la CNA merg la bugetul de stat. Marti, dupa luarea hotararii de retragere a licentei OTV, Laura Georgescu, presedintele CNA, a declarat pentru jurnalistii aflati la sedinta Consiliului ca decizia CNA de retragere a licentei OTV urma sa fie trimisa postului OTV in dupa-amiaza zilei de marti.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
OTV se inchide definitiv.CNA a decis sa retraga licenta de emisie a televiziunii lui Dan Diaconescu
OTV se inchide definitiv.CNA a decis sa retraga licenta de emisie a televiziunii lui Dan Diaconescu

Este pentru a doua oara cand se intimpla asta. Insa acum, motivul invocat de autoritati este neplata unor datorii pe care firma care detine OTV le-a strans, deoarece a incalcat repetat legile audiovizualului.

Dan Diaconescu era in avionul Tarom lovit de fulger inainte de aterizarea pe aeroportul din Istanbul
Dan Diaconescu era in avionul Tarom lovit de fulger inainte de aterizarea pe aeroportul din Istanbul

Spaima teribila pentru 38 de pasageri ai cursei Tarom, Bucuresti-Istambul. Cand au aterizat pe aeroportul turcesc, avionul a fost lovit de un fulger. Din fericire nimeni nu a fost ranit, iar aeronava a ajuns cu bine la sol.

Dan Diaconescu: Il vom propune pe Ponta ca premier, dar nu stiu daca il vom vota in Parlament
Dan Diaconescu: Il vom propune pe Ponta ca premier, dar nu stiu daca il vom vota in Parlament

Dan Diaconescu a declarat ca partidul sau il va propune la consultarile cu seful statului pe liderul PSD Victor Ponta pentru functia de premier, pentru ca acesta a fost ales de catre electorat, el adaugand: "Nu stiu daca il vom vota in Parlament".

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.