FOTO. Cum arata motorul avionului Wizz Air care a aterizat de urgenta pe Baneasa

Ultima actualizare: 30-10-2012 23:25

Cei 157 de pasageri ai unei curse aeriene catre Bergamo au simtit in aceasta dimineata cum intr-o fractiune de secunda le trece toata viata prin fata ochilor.

O bucata de marimea unui om a zburat de pe motorul stang al avionului Wizz Air. Timp de 20 de minute aeronava a zburat cu un motor descoperit din care se puteau desprinde oricand si alte fasii de fuselaj.

ORA 07:26. Avionul Wizz Air cu destinatia Bergamo se pune in miscare pe pista. Accelereaza puternic si chiar inainte sa se ridice de la sol pasagerii din dreptul motorului stang inlemnesc.

In timp ce aeronava in care se aflau urma sa decoleze, cativa au vazut cum sar bucati de fuselaj de pe unul dintre motoare.

Controlorii de trafic aerian confirma. Pilotii au aflat de la pasageri ca ceva nu este in regula. Rulau insa prea repede ca sa mai franeze .

Avionul a virat stanga, a ramas la joasa altitudine si s-a intors pana la urma pe Baneasa unde a aterizat in siguranta.

Potrivit Wizz Air, evenimentul nu a afectat functionarea aeronavei, iar siguranta pasagerilor nu a fost pusa in pericol nicio clipa.

Wizz Air sustine ca avionul a fost cumparat in 2009 si este unul dintre cele mai moderne din lume. Aeronava a fost supusa unui control marti noapte. Pasagerii au fost preluati de alt aparat si au decolat din nou la ora 12.00 catre Bergamo.

Totusi inclina spre prima varianta. Este posibil ca cineva sa fi uitat pur si simplu sa inchida capota.

Totusi raman multe semne de intrebare. Anchetatorii merg in acest moment pe doua piste .

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO