ONU anunta "prognoza meteo din viitor". Previziuni alarmante despre schimbarile violente prin care ar urma sa treaca Planeta

Ultima actualizare: 05-09-2014 07:14
ciclon, Planeta

Specialistii in meteorologie de la ONU au avertizat ca planeta noastra ar putea fi scena unor fenomene meteo grava pana in 2050.

Parte dintr-o campanie de constientizare a schimbarilor climatice care au loc, cei de la ONU au filmat un material numit "prognoze meteo din vitor", potrivit The Guardian.

In respectivul material, un prezentator american informeaza ca o zona din Miami este inundata, un barbat din Zambia spune ca tara este afectata de o canicula fara precedent, in timp ce Bulgaria se confrunta cu temperaturi de 50 de grade Celsius, maxima inregistrata fiind de 42,2 grade Celsius, in 1916.

Campania a fost derulata inainte de summit-ul global pe probleme meteorologice al ONU, care va avea loc pe 23 septembrie 2014.

"Schimbarile climatice afecteaza vremea din intreaga lume. O face mult mai violenta si ii distruge tiparele. Asta inseamna ca vom avea mai multe dezastre si mai multa incertitudine", a spus Ban Ki-moon, secretarul general al ONU.

Un raport din 2013 al ONU a concluzionat  ca, in proportie de 95%, incalzirea globala a fost provocata de actiunile oamenilor, ci nu de schimbari naturale de temperatura.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO