Avertisment ANAT: Peste 100 de site-uri vand ilegal vacante. Lista agentiilor excluse

Ultimul update: Luni 05 Noiembrie 2012 04:57
Sursa: ANAT
Data publicarii: Miercuri 18 Aprilie 2012 13:32
Categorie: Travel

Peste 100 de site-uri vand vacante fara sa detina licenta de turism, iar multe oferte, prezentate drept chilipiruri, sunt mincinoase, a declarat presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Corina Martin.

"De peste un an si jumatate a inflorit numarul de site-uri care ofera tot felul de chilipiruri - vacante in Republica Dominicana cu 200 de euro, patru nopti la Predeal cu 100 de lei... Sunt firme care ofera servicii turistice, dar nu au licenta de turism si, in consecinta, nu pot fi verificate sau amendate", a spus Corina Martin.

Ea a adaugat ca foarte multe dintre ofertele prezentate de respectivele site-uri sunt "mincinoase". De exemplu, in cele mai multe cazuri daca este vorba de un bilet de avion se comunica pretul fara taxe de aeroport sau fara bagaje.

Unele portaluri incaseaza pentru servicii turistice suma integrala, pe care o trimit apoi catre un hotelier sau agentie de turism.

"Incasarea unor sume de bani pentru servicii turistice inainte de incheierea contractului cu turistul si fara a avea o asigurare de insolventa este ilegala", a afirmat presedintele ANAT.

Alta categorie de site-uri incaseaza o suma de bani, pe cupon sau voucher, care, odata achizitionat, deschide drumul spre o anumita oferta turistica a unei agentii de turism sau hotel, urmand ca plata si contractul sa se faca ulterior.

"Acest lucru nu este altceva decat un comision incasat pe o vanzare si nicidecum o taxa de publicitate, asa cum incearca ei sa mascheze", a spus Corina Martin.

Astfel, ANAT considera ca ambele modalitati de actiune ale acelor site-uri sunt ilegale, aducand prejudicii grave agentiilor de turism, dar si clientilor, care nu beneficiaza de niciun fel de protectie pentru serviciile turistice achizitionate, sunt inselati de cele mai multe ori si nu beneficiaza de asigurare de insolventa.

"Din octombrie am inceput corespondenta cu MDRT pe aceasta tema si raspunsul lor initial a fost ca acele site-uri nu au nevoie de licenta, pentru ca presteaza actiuni de promovare. Atragem atentia publicului sa nu cumpere pachete turistice daca nu verifica existenta unei licente de turism", a spus Corina Martin.

Astfel, ANAT cere MDRT ca, daca in cazul unei agentii care lucreaza cu un hotel neclasificat i se retrage licenta, sa li se retraga dreptul de functionare si acelor hoteluri care lucreaza cu site-uri nelicentiate.

Totodata, asociatia a anuntata ca a exclus recent dintre membrii sai cateva agentii de turism, respectiv Rex Travel, Big Travel, Premium Holidays, Sfara Tours, Ali Baba Tour, Universal Turism si Aoyas International. Informatia a fost publicata de site-ul ANAT, pe data de 3 martie 2012.

"S-au adunat mai multe reclamatii impotriva lor. Un turist, de exemplu, a reclamat ca a ajuns la aeroport si biletele cumparate nu fusesera emise, iar altii s-au plans ca li s-au promis anumite servicii in cadrul pachetelor platite, dar au primit unele inferioare", a mai spus Martin.

Un barbat s-a sinucis in direct pe Skype. Iubita lui i-a urmarit agonia timp de 10 ore
Un barbat s-a sinucis in direct pe Skype. Iubita lui i-a urmarit agonia timp de 10 ore
VIDEO PROTVPLUS.RO
hotel
Hoteluri HiTech în România. Îți poti programa camera să se încălzească cu 2 ore înainte
Reduceri uriașe la târgul de turism. Cu cât se vinde o vacanță de lux în America de Sud
Aglomerație și în mijlocul săptămânii pe pârtiile din Sinaia. Vremea se schimbă în weekend
Ritual reînviat de turişti, în Veneţia. De ce poartă măşti în această perioadă
Turiști atrași de faleză de vremea caldă. Când se întorc temperaturile negative pe litoral
Stațiunile de la munte atrag tot mai mulți turiști străini: ”E frig, dar e foarte frumos”
carnaval Bucuresti
Rochii strălucitoare și măști în București. Atmosferă de carnaval "ca la carte"
A început faimosul Carnaval de la Veneția. Imagini spectaculoase, ca în filme
Sportul care atrage turiștii la munte, la fel ca schiatul. Cât costă un zbor cu parapanta
Sporturi extreme și plimbări cu sania trasă de câini, la munte. Cât plătesc turiștii
Se caută angajați pentru hoteluri pe litoral. Cât poate câștiga un bucătar
Valentine's Day, sărbătorită cu muzică populară de românii din Spania. "Verde foaie lată"