Averea oamenilor de afaceri Dinu Pescariu şi Claudiu Florică ar putea fi confiscată. Judecătorii iau luni decizia

Ultima actualizare: 19-10-2020 14:42

Zi decisivă pentru doi dintre protagoniştii unuia dintre cele mai mari scandaluri de corupţie din ultimii ani, dosarul Microsoft.

Curtea de Apel Bucureşti trebuie să tranşeze luni soarta lui Dinu Pescariu şi a lui Claudiu Florică, celebrii denunţători care au pus umărul la condamnarea unor foşti demnitari care s-ar fi îmbogăţit ilegal de pe urma unor contracte de sute de milioane de euro.

Miza procesului nu este libertatea celor doi oameni de afaceri, pentru că acuzațiile de abuz în serviciu s-au prescris între timp.

Adevărata miză a acestui proces o reprezintă suma de peste 20 de milioane de euro, despre care judecătorul de la Tribunalul București spune că trebuie confiscați de la cei doi oameni de afaceri, deoarece ar proveni din infracțiuni de corupție de mai bine de 16 ani. Atunci, statul ar fi plătit în mod nelegal peste 60 de milioane de euro în contul afacerii controversate a licențelor Microsoft.

Pe de altă parte, avocații celor doi oameni de afaceri susțin că nici măcar acest lucru nu ar trebui să se întâmple, deoarece banii reprezintă sume care provin din alte afaceri.

La finalul acestei zile putem afla dacă cei doi celebri denunțători care au provocat practic condamnări în serie în dosarul Microsoft trebuie să plăteacă sumă sau vor scăpa basma curată.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO