Autoritățile din Gorj au descoperit că 20% din apa livrată nu se găsește în facturi. Localnicii, acuzați de furt
Într-o comună din Gorj, primarul nu mai știe cum să îi oprească pe cei care fură apă din rețeaua publică.
Pe actuala secetă, autoritățile au constatat că 20% din apa livrată în rețea nu se găsește pe facturi. Localnicii se apără și spun că nu se branșează ilegal, deși câțiva dintre ei au fost prinși.
Localnică: „Copilul meu lucrează la pompe și îi mai zic câteodată bagă presiune să urce la oamenii aia. De unde să bag mamă că sunt bazinele aproape goale.”
Situația în comuna Cătunele, din județul Gorj, este tot mai dificilă de la o zi la alta. Apa este puțină, iar primarul spune că deja a făcut debranșări la cei prinși că au furat apă pentru a-și uda grădinile.
Ce spune primarul comunei Cătunele din Gorj despre furtul de apă
Florinel Țuilă, primar comuna Cătunele: „Fie au reușit să oprească apometrele, fie s-au branșat clandestin la rețeaua principală.”
Reporter: „Şi ce au riscat?”
Florinel: „Au fost debranșați, au achitat datoriile și taxa de rebranșare, dar acum am hotărât că nu vom mai branșa la rețea pe cei care fac acest lucru.”
Sătenii neagă însă furturile și spun că nici măcar nu mai au ce să ude prin grădini pentru că totul este uscat.
Localnicii neagă că ar fura apă
Localnică: „Nu cred eu să se branșeze, că le e frică, te amendează poliția, îți taie apa și nu mai ai apă nici de băut nici de animale.”
Localnică: „Folosesc apa numai la păsări, câini, în grădină totul e uscat.”
Oamenii au și un sfat pentru edilul care vrea să îi prindă pe hoții de apă.
Localnică: „De ce nu dă apa la program seara și dimineața. S-o pună la program ca să nu se mai fure noaptea.”
Primarul spune că, din toamnă, va muta apometrele în stradă, pentru a le putea verifica mai ușor, cu speranța că îi va prinde mai repede pe cei care se branșează ilegal.