Autoritățile au aprobat achiziția scanerelor pentru vămi. ”România, te iubesc” a reclamat absența cu câteva zile înainte
Achiziția scanerelor pentru vămi - aprobată de CSAT și Guvern. Șeful AVR: La Schengen nu sunt obiecții legate de vamă, dar am invitat conducerea Vămii din Țările de Jos în portul Constanța, scrie Profit.ro.
Procedura de achiziție a sistemelor de scanare mobilă pentru vămi este în derulare, fiind aprobată de Consiliul Superior de Apărare a Țării (CSAT) și de Guvern.
Cu doar câteva zile înainte ca această decizie să fie anunțată, reporterii ProTv au prezentat în cadrul emisiunii ”România te iubesc” lipsa acută de echipament din vămi, inclusiv de radare. Emisiunea poate fi urmărită AICI.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Autoritatea Vamală Română (AVR) vizează achiziția mai multor sisteme de scanare mobilă, care să fie integrate într-un centru de imagistică la nivel național similar cu cel al Poliției de Frontieră, a declarat, pentru Profit.ro, președintele AVR, Bogdan Mihei.
De ce este important: Astfel de echipamente sunt necesare pentru a combate traficul ilicit, cum ar fi cel cu droguri, arme, produse contrafăcute și țigări. Pe lângă pierderile pe care le aduce bugetului statului, traficul ilicit reprezintă o sursă importantă de bani pentru grupările de crimă organizată. Un control mai strict la frontieră poate reduce fenomenul, însă este important ca măsurile să nu afecteze tranzitul prin punctele vamale.
Potrivit acestuia, Vama românească a trecut cu succes o reevaluare a UE privind aderarea la spațiul Schengen, iar conducerea vămii din Țările de Jos (Olanda), țară care a manifestat până acum cea mai vizibilă opoziție la intrarea României în Schengen, a fost invitată la o vizită de lucru în portul Constanța.