Au început să curgă comenzile pentru Paște. Cât costă preparatele anul acesta. „Rețetele sunt de pe vremea bunicilor”
Gospodinele, restaurantele și băcăniile au început să își noteze comenzile pentru Paște. Cele mai căutate sunt preparatele care se apropie de gustul de altădată, gătite în cantități mai mici, după rețete de familie.
Prețurile pot fi mai mici în unele cazuri. Un platou cald de 2 kilograme poate ajunge în medie la 180 de lei, iar un cozonac, la 45 de lei.
Elena este din Sibiu și a deschis deja agenda pentru comenzile de Paște. Face platouri calde, cozonaci, dar și alte preparate tradiționale pentru clienții care apelează la ea cu orice ocazie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Elena Negrea: „Drobul de miel, care e nelipsit, atât umplut cu ouă, și de prepeliță și ouăle noastre de casă, am doar ouă de casă dacă se vede, cumpăr de la bunicile noastre de la țară, telemeaua pe care o iau de la țară, laptele la fel, nuca de la țăranii noștri, fac rulade și terine moderne în tăvi moderne cu gustul copilăriei de acasă."
O ruladă de porc este 45 de lei kilogramul, iar un cozonac 45 de lei, mai puțin decât la restaurante sau în băcanii.
La o simplă căutare pe Facebook găsim zeci de anunțuri cu titlul "comenzi paste 2023". Doamnele își promovează platourile calde, cozonacii, pasca și prăjiturile și anunță că au început să preia comenzi. Cei care vor să comande le pot scrie personal. În medie, analizând toate postările, un platou de 2 kilograme costă 180 de lei.
La prăjituri, cele mai căutate sunt rețetele copilăriei, sortimente cu multă nucă și creme pe bază de unt.
Reporter: Cât de vechi sunt rețetele?
Delia – angajată: „Sunt foarte vechi, sunt de pe vremea bunicilor. Prăjitura clasică cu nucă, de exemplu cranț, lămâița pe care toată lumea o cunoaște, Regina Măria care și asta este cu nucă, o cremă foarte bună de unt, coșulețele care se făceau și pe vremuri și erau extraordinare."
Pentru că cererea este mare, s-au înmulțit și furnizorii de la care putem comanda masa pentru sărbători sau aniversări.