Mai mulți români, nervoși după ce au aflat că au donat sânge pentru un caz fals
Zeci de mii de oameni care au primit un mesaj tulburător, prin care erau îndemnaţi să ajute o fetiţă foarte bolnavă, au mers să doneze sânge.
Atunci au aflat că era un caz vechi din 2009, iar unii s-au simţit păcăliţi. Important este că aţi donat sânge, le-au spus medicii, care i-au felicitat. Chiar dacă fetiţă este acum sănătoasă, sunt alţi copii care au nevoie de ajutor în fiecare zi.
Mesajul a început să circule pe internet şi pe aplicaţiile de comunicare încă de joi dimineaţă. În doar câteva ore a fost distribuit de zeci de mii de oameni. "Ai grupa AB pozitiv şi eşti dispus să donezi sânge pentru o fetiţă cu aplazie medulară ?! Este la spitalul Fundeni (Bucureşti) , secţia de Pediatrie , are 11 ani , se numeşte Tudor Alexandra Mihaela şi până la operaţie face transfuzii zilnice"
Alegeri 2024
07:44
Peste 800.000 de români din diaspora au votat la alegerile prezidențiale. Ultimele secții de vot s-au închis la ora 7:00
07:35
Bucuria de la sediile USR și PSD după anunțarea exit-poll-urilor s-a terminat rapid. Călin Georgescu este în turul 2
07:29
Evoluţia sistemului de vot în România la alegerile parlamentare după 1989
07:19
Nicolae Ciucă, după rezultatele provizorii: Este un eşec pe care trebuie să îl asumăm toată echipa de conducere a PNL
Zeci de oameni au mers fie la spitalul Fundeni , fie la centrul de transfuzii sanguine din Bucureşti, că să doneze pentru fetiţă. Acolo au avut parte de o surpriză. Anunţul era fals, dar mulţi au rămas să doneze.
Medicii s-au bucurat că oamenii au venit să doneze chiar dacă motivul nu mai era de actualitate. Rezerva de sânge pentru spitale este mereu la limită.
În acest caz, o femeie din Bucureşti a văzut mesajul pe o pagină de internet şi a vrut să facă o fapta bună. Nu a citit dată la care fusese postat mesajul. L-a transmis prietenilor şi aceştia, la rândul lor, l-au împărţit cunoscuţilor. Acesta nu a fost un mesaj cu scop ascuns, însă specialiştii în securitate va cer să fiţi atenţi dacă vi se cere să distribuiţi un mesaj care are o adresa de net, în final.
Bogdan Botezatu , specialist în cyber security: "Trebuie să căutăm în primul rând numele victimei sau a persoanei care caută ajutor, pe internet. există un istoric. ori atunci când scamurile pornesc peste noapte, nu au nici participare legitimă, nici un website asociat. "
Cele care pot ridică suspiciuni sunt cele în care vi se cere să donaţi bani. În acest caz, este bine să verificaţi sursa, să sunaţi chiar la spital sau într-un loc în care puteţi verifică mesajul.
Sursa: Pro TV
Etichete: spital, viral, securitate, donatori, online, sange, donatie, anunt,
Dată publicare:
08-09-2017 18:06