Atenție cui donați bani pentru îngrijirea animalelor. Gestul șocant al unui îngrijitor
Caz tulburător în judeţul Braşov. 70 de câini au fost găsiţi morţi de foame şi de sete după ce îngrijitorul lor a fugit cu banii şi i-a abandonat.
Situaţia aduce din nou în discuţie problema adăposturilor pentru animale. Mulţi aşa-zişi salvatori ai câinilor şi pisicilor de pe stradă au făcut o afacere profitabilă din înfiinţarea unor astfel de centre ilegale. Primesc sponsorizări, dar animalele sunt înfometate şi neîngrijite.
În adăpostul neautorizat din Zarneşti, judeţul Braşov, trăiesc în întuneric şi frig mai mult de 20 de câini. "Salvatoarea" lor îi ţine încuiaţi şi i-a lăsat în grija unui paznic, care îi vizitează o dată pe zi.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Proprietara susţine că toţi câinii sunt ai ei şi e ajutată de "prieteni" să-i întreţină. Direcţia Sanitar Veterinară a evitat să controleze un loc care nu este declarat ca adăpost.
Şi în Găeşti, judeţul Dâmboviţa, localnicii reclamă un adăpost ilegal de câini. O femeie şi mama ei spun că îngrijesc animalele în curtea lor.
"Nu este un adăpost, este curtea mea personală, unde am dreptul să ţin şi 1.000 de câini dacă vreau”, spune proprietara.
Femeile declară că întreţinerea animalelor le costă aproape 1.000 de euro lunar şi că le ajută o asociaţie caritabilă.
La Prejmer, în judeţul Braşov, autorităţile au ajuns prea târziu pentru 70 de câini, care au murit de foame şi de sete, închişi în ţarcuri, după ce bărbatul care trebuia să-i îngrijească a dispărut cu tot cu banii primiţi de la sponsori.
"A primit 30 de euro pe câine, pe lună. Sunt câteva asociaţii din Marea Britanie care i-au trimis şi persoane private care, pur şi simplu, au vrut să ajute."
Voluntarii spun că au cerut ajutorul Direcţiei Sanitar Veterinare pentru a verifica starea animalelor, atunci când administratorul adăpostului nu a mai răspuns la telefon.
Voluntarii spun că astfel de şarlatani obţin extrem de uşor bani de la iubitorii de animale. Pun pe Facebook fotografii şi poveşti care îi conving imediat pe oameni să trimită bani.
În numai 24 de ore, peste 7.000 de oameni au semnat o petiţie în care cer pedeapsa cu închisoarea pentru bărbatul care se face vinovat de situaţie. Poliţia nu l-a găsit deocamdată, dar îl va cerceta pentru ucidere cu intenţie a animalelor. El poate fi condamnat la cel mult un 1 de închisoare.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!