Atenție cui donați bani pentru îngrijirea animalelor. Gestul șocant al unui îngrijitor


Ultimul update: Vineri 18 Ianuarie 2019 20:37
Data publicarii: Vineri 18 Ianuarie 2019 20:26
Categorie: Stiri actuale

Caz tulburător în judeţul Braşov. 70 de câini au fost găsiţi morţi de foame şi de sete după ce îngrijitorul lor a fugit cu banii şi i-a abandonat.

Situaţia aduce din nou în discuţie problema adăposturilor pentru animale. Mulţi aşa-zişi salvatori ai câinilor şi pisicilor de pe stradă au făcut o afacere profitabilă din înfiinţarea unor astfel de centre ilegale. Primesc sponsorizări, dar animalele sunt înfometate şi neîngrijite.

În adăpostul neautorizat din Zarneşti, judeţul Braşov, trăiesc în întuneric şi frig mai mult de 20 de câini. "Salvatoarea" lor îi ţine încuiaţi şi i-a lăsat în grija unui paznic, care îi vizitează o dată pe zi.

Proprietara susţine că toţi câinii sunt ai ei şi e ajutată de "prieteni" să-i întreţină. Direcţia Sanitar Veterinară a evitat să controleze un loc care nu este declarat ca adăpost.

Şi în Găeşti, judeţul Dâmboviţa, localnicii reclamă un adăpost ilegal de câini. O femeie şi mama ei spun că îngrijesc animalele în curtea lor.

"Nu este un adăpost, este curtea mea personală, unde am dreptul să ţin şi 1.000 de câini dacă vreau”, spune proprietara.

Femeile declară că întreţinerea animalelor le costă aproape 1.000 de euro lunar şi că le ajută o asociaţie caritabilă.

La Prejmer, în judeţul Braşov, autorităţile au ajuns prea târziu pentru 70 de câini, care au murit de foame şi de sete, închişi în ţarcuri, după ce bărbatul care trebuia să-i îngrijească a dispărut cu tot cu banii primiţi de la sponsori.

"A primit 30 de euro pe câine, pe lună. Sunt câteva asociaţii din Marea Britanie care i-au trimis şi persoane private care, pur şi simplu, au vrut să ajute."

Voluntarii spun că au cerut ajutorul Direcţiei Sanitar Veterinare pentru a verifica starea animalelor, atunci când administratorul adăpostului nu a mai răspuns la telefon.

Voluntarii spun că astfel de şarlatani obţin extrem de uşor bani de la iubitorii de animale. Pun pe Facebook fotografii şi poveşti care îi conving imediat pe oameni să trimită bani.

În numai 24 de ore, peste 7.000 de oameni au semnat o petiţie în care cer pedeapsa cu închisoarea pentru bărbatul care se face vinovat de situaţie. Poliţia nu l-a găsit deocamdată, dar îl va cerceta pentru ucidere cu intenţie a animalelor. El poate fi condamnat la cel mult un 1 de închisoare.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Tags: caini, brasov,

VIDEO PROTVPLUS.RO
Reacția lui Eduard când și-a văzut camera renovată de echipa Visuri la cheie

03:28
Dragoș Bucur, surpriză inspirată din filmele western pentru Eduard

07:14
Povestea emoționantă a lui Eduard, un băiețel de opt ani imobilizat în scaun cu rotile pe viață

05:05
Revista Beau Monde a aniversat 18 ani de la apariție. Cătălin Măruță, gazda evenimentului

04:59
În calitate de ce va fi invitat Jeremy la nunta Carolinei

03:11
România, o nouă istorie pentru o nouă națională! Cucerim nordul! România U21 – Finlanda U21, joi de la ora 20:00, ÎN DIRECT la PRO TV! Bucurați-vă de fotbal!

00:30
Istoria EURO 2020 nu se scrie fără noi la București! Pe 15 noiembrie, România – Suedia se vede în direct la PRO TV de la ora 21:45!

00:30
Cu Amalia Năstase, fosta soție a lui Ilie Năstase, pe urmele copilăriei

06:11
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16