Asistenta de la psihiatrie lovita de un pacient. Femeia a ramas inconstienta si a fost dusa la Urgente

Dată publicare: 04-03-2014 07:32
Dată actualizare: 07-03-2014 07:01


Incident grav la Spitalul de Psihiatrie din Galati, unde o asistenta in varsta de 39 de ani a fost agresata de un pacient. Lovitura a fost atat de puternica incat a lasat-o inconstienta pe femeie.

Totul s-a intamplat chiar in timpul unei proceduri de administrare a unui tratament. Colegii victimei au sarit imediat sa-i dea o mana de ajutor, iar un agent de paza l-a imobilizat pe barbatul violent.

Asistenta cunostea exact care sunt procedurile de administrare a tratamentelor intr-un sector considerat periculos. Chiar si asa, nu se astepta la o asemenea reactie din partea pacientului.

Mia Rotaru, purtatorul de cuvant al Spitalului de Psihiatrie Galati: "La momentul administrarii tratamentului, pacientul, desi parea cooperant, a fost imprevizibil agresiv, lovind-o pe asistenta in zona tamplei. Aceasta s-a prabusit pe pardoseala".

La o astfel de procedura medicala, paza trebuia asigurata de un agent care putea preveni asemenea situatii. Lucru infirmat de colegii victimei, dar confirmat de conducerea unitatii DSP.

Dr. Valentin Boldea, directorul DSP Galati: "In acel moment, in salon erau trei asistente medicale insotite de personal de paza, tocmai pentru a asigura protectia asistentelor".

Inspectorii ITM au mai avut de evaluat cazuri identice, petrecute la aceeasi unitate medicala. De fiecare data a fost remarcat faptul ca personalul de paza e insuficient.

Inspector-sef Ionel Petrea, ITM Galati: "Din cate stiu, au mai fost. Daca nu trei, doua sigur au fost... Tot accidente datorate unor agresiuni din partea unor pacienti periculosi. Am avut si niste observatii pe aceasta tema, in sensul ca nu se asigura paza 24 din 24, dar sunt masuri care trebuie asigurate de angajator".

Femeia a ajuns cu o ambulanta la Spitalul de Urgenta, unde a fost internata in sectia de neurochirurgie. Asistenta agresata spune ca va depune si o plangere la politie impotriva pacientului violent.


VIDEO PROTVPLUS.RO