Ce au descoperit medicii când au controlat 30 de copii de la o școală din Mureș. Au fost trimiși acasă imediat
Aproape 30 de copii de grădiniță și elevi de la o școală din Mureș au fost depistați cu păduchi în urma triajului epidemiologic.
Cu toții au fost trimiși acasă, iar medicii le-au prescris tratament și le-au explicat clar părinților să nu folosească substanțe toxice de uz veterinar. O astfel de greșeală poate fi mortală.
La Liceul Tehnologic din localitatea Band, zeci de copii au fost găsiți cu păduchi la primul control din acest an școlar. Autoritățile nu exclud ca numărul să crească și din acest motiv au luat toate măsurile necesare și au raportat situația la Direcția de Sănătate Publică.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Dr. Iuliu Moldovan, director DSP Mureș: „Ca și măsuri au fost inițierea tratamentului antipediculoză la domiciliu”.
Copiii au fost trimiși acasă, cu tratament prescris de medici. Iar părinții au fost sfătuiți insistent să nu apeleze la soluțiile extrem de toxice de uz veterinar. Astfel de greșeli au provocat mai multe tragedii în ultimele luni.
ANSVSA vrea să schimbe legea
Pentru ca asemenea cazuri să nu se repete, ANSVSA vrea să modifice legea, astfel încât toate substanțele folosite la deparazitarea animalelor din gospodării să nu mai poată fi cumpărate din farmaciile veterinare, ci din depozite speciale, cu nota de comandă. Iar pentru copii, sunt indicații clare.
Todea Cornel, medic de familie: „Singura soluție este de a le prescrie o rețetă cu un șampon antiparazitar și acasă părinții să îl adminstreze , bineînțeles în condiții de siguranță”.
În timp ce medicii de familie monitorizează situația, localnicii cred că e nevoie de o campanie de informare.
Localnic: „Ar trebui să se implice mai mult organele spitalicești, sau la școală ar fi bine un tehnicean sanitar care să se ocupe de depistarea lor și tratarea până la urmă că nu ai ce face”.
În astfel de situații, tratamentul trebuie urmat de întreaga familie, și eventual repetat.