Aparatele care îngroapă mopul și laveta. Costă până la 7.000 de lei
Mopul tradiţional și laveta încep să piardă teren în fața roboților inteligenți care fac curățenie în locul nostru.
Cum este acel moment din an în care tot omul îşi răstoarnă casa, vânzările de dispozitive inteligente au crescut cu 40%. S-a ajuns aici şi pentru că firmele de curățenie au mărit tarifele. Inclusiv roboții de bucătărie sunt căutaţi mai ales dacă ştiu să frământe aluat.
Perioadă în care geamurile erau spălate cu cârpa, cu alcool și cu mult efort au trecut demult. Un robot care se ocupă de asta are nevoie doar de apă și o sursă de încărcare și se dirijează cu ajutorul unei telecomenzi sau al unei aplicații instalate pe telefon. Are o autonomie de 180 de minute, adică poate să spele geamuri timp de trei ore, fără încărcare.
Acest tip de produs este cel mai căutat sezonul acesta, în condiţiile în care firmele de curăţenie și-au mărit tarifele. Aşa că oamenii se îndreaptă către soluțiile moderne de curățarea a casei și care să nu presupună mult efort.
Bărbat: „Așa îmi trebuie și mie ca să nu mai iau firmă de curățenie, că s-au scumpit și ne ia cât nu face. Apartament cu trei camere, 1.000 de lei”
Pe lângă aspiratorul de geamuri, în coşuri mulţi romani şi au pus şi tot felul de dispozitive de spălat canapele sau covoare.
Femeie: „Am aspirator normal și din acela cu apă. Îi pun apă și spală și covorașul”
Aspiratorul smart pleacă de la 700 de lei, iar cele care au şi mop inclus ajung până la 7.000 de lei. Toate aceste dispozitive care ne ușurează viaţa pot fi controlate prin telefon, iar unele au funcţii multiple. De exemplu, în timp ce le programam de la birou să facă curățenie putem să le transmitem şi un mesaj celor care ne aşteaptă acasă.
Se caută și aparatele moderne pentru bucătărie
Alina Pencea, Manager platformă de vânzări online: “Oamenii se modernizează atât în îngrijirea casei, cât și în pregătirea mesei. Caută să cumpere online produse pentru curățenia casei și vedem o creștere de peste 40%.”
În această perioadă sunt căutate și aparatele inteligente care ne ajută să gătim masa pentru Paște. Potrivit platformelor de vânzare electrocasnice în ultimele două săptămâni clienţii au comandat cu 43% mai multe mașini de tocat carne, cu 41% mai mulți roboți de bucătărie și cu 45% mai multe feliatoare decât într-o perioadă obişnuită din an.
Daniel Apostol - Manager magazin: „Sunt și clienţi care își doresc să gătească acasă, cel mai mult se vând roboţii care au şi funcția aluat, pentru cozonaci.”
Prețul pentru acest tip de roboți pleacă de la câteva sute și poate ajunge până la câteva mii, iar uneori clienții aleg să le plătească în rate.