Statia de metrou Piata Victoriei nu se inchide. Solutiile gasite de ANPC pentru protectia calatorilor la metrou

Ultimul update: Duminica 31 Ianuarie 2016 07:02
Data publicarii: Joi 28 Ianuarie 2016 14:06
Categorie: Actualitate

''Statia de metrou Piata Victoriei aflata pe Magistrala 2 pune in pericol viata calatorilor si activitatea trebuie oprita''. Anuntul comisarilor de la Protectia Consumatorilor a provocat joi consternare.

Ei au plecat de la reclamatia unei femei, care s-a plans ca si-a prins piciorul intre peron si vagon. Cei de la metrou sustin insa ca incidentul cu pricina nu se vede pe camerele de supraveghere, dar si ca distanta dintre tren si peron respecta toate normele tehnice.

Cei de la Protectia Consumatorilor au decis ca statia de metrou Piata Victoriei de pe Magistrala 2 este prea periculoasa.

Paul Anghel, director general ANPC: "Aceste trenuri, in momentul in care trag la peron, lasa un spatiu suficient de mare in asa fel incat sanatatea sau poate chiar viata consumatorilor sa fie pusa in pericol, motiv pentru care am sanctionat compania cu o amenda in valoare de 20.000 de lei si tototdata s-a dat masura opririi temporare a prestarii de serviciu pana la remedierea abaterilor constatate."

Controlul a plecat de la reclamatia unei femei care si-a prin piciorul intre vagon si peron. Metrorex spune insa ca a vizionat inregistrarile camerelor de supraveghere pe care nu apare un astfel de incident.

CFR si Radet vor plati pentru mizeria din vagoane si gerul din case. Ce amenzi au primit de la ANPC

Cert este ca cei de la Protectia Consumatorilor au si solutii.

Paul Anghel, director general ANPC: "Fie prelungirea peronului cu o treapta sau cu o zona in care consumatorul sa poata sa puna piciorul in siguranta, fie o avertizare aflata la un loc vizibil."

Metrorex: "Nu s-au identificat incidente. Se circula normal"

In privinta controlului intreprins joi de echipa de inspectori ai ANPC, Metrorex precizeaza ca acesta se efectueaza ca urmare a reclamatiei unei calatoare referitor la o situatie petrecuta in data de 12 ianuarie 2016, ora 12,00, si reclamata la ANPC in data de 20 ianuarie 2016, potrivit careia reclamanta si-ar fi prins piciorul intre tren si marginea peronului la statia Piata Victoriei.

"Din primele verificari efectuate de Metrorex, prin vizionarea inregistrarilor de pe camerele indreptate spre peron din statia Piata Victoriei 1 si Piata Victoriei 2, nu s-au identificat incidente de genul semnalat de reclamanta si nici nu s-a primit la Metrorex o reclamatie in acest sens", spune Metrorex.

Referitor la distanta dintre tren si marginea peronului, compania precizeaza ca aceasta variaza de la statie la statie in functie de razele de curbura ale acestora, conform instructiei de norme si toleranta specifica si instructiei de miscare referitoare la gabaritul trenurilor.

"Pentru informarea corecta a calatorilor, Metrorex are elaborate reguli de calatorie cu metroul afisate in toate trenurile si statiile de metrou. Toate datele de mai sus au fost prezentate si explicate inspectorilor ANPC in cadrul intalnirii de astazi, 28 ianuarie 2016 (intre ora 11,45 si 13,35). Totodata, precizam ca in cadrul discutiilor nu au fost identificate masuri pe care ar urma sa le ia Metrorex si in nici un caz asa cum s-a prezentat in mass-media - inchiderea vreunei statii de metrou", subliniaza Metrorex.

Zilnic, fiecare dintre cele doua statii de metrou - Piata Victoriei 1 si 2 - sunt tranzitate de circa 12.000 de calatori, neinregistrandu-se probleme deosebite in cei mai bine de 30 de ani de exploatare, precizeaza reprezentantii companiei.

Aceeasi situatie, rezolvata la Londra cu un avertisment scris pentru calatori

Avertizarea este o practica veche la primul metrou din lume, cel din Londra, unde celebrul mesaj "Mind the gap" le aminteste calatorilor de spatiul dintre tren si peron. Acesta se aude in difuzoare de fiecare data cand trenul opreste in statie.

Acelasi avertisment este afisat in trenurile de metrou, dar este scris si pe peron.

Tot la metroul londonez gasim aceeasi problema la statiile in curba ca cea de la Piata Victoriei. Adica spatiul dintre tren si peron este mai mare fie la capetele vagoanelor, fie la mijlocul lor, in functie de sens.

Acelasi argument il aduce si Metrorex, care adauga insa ca in discutiile cu ANPC nu au fost identificate eventuale masuri.

In plus nu se pune problema inchiderii statiei care functioneaza de 30 de ani fara incidente.

 

Decizia luata de ANPC dupa ce o femeie a ajuns la spital pentru ca a mancat cassava. Conditiile in care se poate consuma

Decizia luata de ANPC dupa ce o femeie a ajuns la spital pentru ca a mancat cassava. Conditiile in care se poate consuma

baia mare, aruncat, apa, tanar, femeie,

Bărbat în comă după ce ar fi fost aruncat în râu de o femeie cunoscută pe internet

Vasluian în stare gravă la spital, după ce a încercat să-și salveze fratele din mâinile soției

Primele concluzii după autopsia trupului lui Andrei Gheorghe

Mesajul plin de tristețe al lui Andrei Gheorghe, în 2017: ”Sunt obosit și drumul nu se mai zărește”

CSAT se reuneşte azi. Obiectivele instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii, pe ordinea de zi

Andrei Gheorghe a murit. Mihaela Rădulescu, mesaj emoționant: ”Încă-mi pare o glumă proastă”

Andrei Gheorghe

Andrei Gheorghe ar fi murit cu 12 ore înainte de a fi descoperit

Traficul aerian în Capitală. Întârzieri de până la 50 de minute la decolare

Șoferii din Gorj au ieșit la pescuit pe drumul către Tg. Jiu. ”Cu mașina mergem pe câmp”

Şeful poliţiei din Titu, prins conducând cu viteză, dă vina pe radar

Sentinţa pentru Victor Ponta şi Dan Şova în dosarul "Turceni - Rovinari" așteptată marți

Infotrafic: Starea drumurilor, marți, 20 martie