Animalele sălbatice primesc hrană de la angajații ocoalelor silvice pentru a trece mai ușor peste perioada geroasă
Pentru a trece mai ușor peste perioada geroasă care a cuprins țara, dar și pentru a sta departe de zonele locuite, animalele sălbatice primesc hrană de la angajații ocoalelor silvice.
Romsilva are pregătite peste 3 mii de tone de cereale, semințe, fân, sfeclă, și sare. Iar sălbăticiunile simt când sunt aprovizionate punctele de hrănire din păduri, și vin repede la masă.
În acest punct de hrănire, amenajat de către cei de la Direcția Silvică Iași este...aglomerație mare pe timp de noapte. Numeroși mistreți au îndrăznit să vină să-și potolească foamea după ce ziua a fost rândul cerbilor și al căprioarelor.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În Maramureș, la Șomcuta Mare, pregătirile încep în magaziile ocoalelor silvice.
Apoi, cu mașina de teren, oamenii duc baloți de fân în adâncul pădurii.
La a doua oprire, pădurarii verifică dacă animalele au mâncare suficientă și peste noapte.
Din depărtare, animalele aşteptau ca oamenii să se îndepărteze.
Marcel Cosma, inginer silvic: "Hrana suplimentara pentru cervide, mistreţi, porumb, la fel şi fân, lucerna, foioase. În fiecare an administram hrana în funcţie de efectivele de animale (...) când sunt perioade cu zăpadă intervenim mai des."
Și în pădurile din Bistrița-Năsăud, pe fondul cinegetic Măgheruș, sunt împărțiți baloți cu fân și cereale, care să le ajute pe animale să treacă mai ușor peste încă o noapte geroasă. La masă se adună mistreți, cerbi, iepuri și fazani.
Peste 70 de tone de hrană au fost distribuite până acum și la cele 150 de puncte de hrănire din pădurile județului Vrancea.
Mistreții, căprioarele, fazanii, potârnichile și chiar și urșii ieșiți din hibernare vin să se hrănească.