Animalele din microrezervația Constanța au fost pregătite pentru iarnă. Cum sunt hrănite
Nu doar oamenii s-au pregătit pentru iarnă, ci și animalele. La Microrezervația din Constanța, adăposturile au fost umplute cu fân pentru ca necuvântătoarele să nu sufere de frig, şi au fost instalate inclusiv calorifere.
Totodată, meniurile au fost adaptate acestei perioade - sunt mai bogate în proteine şi includ mai multe fructe şi legume.
Îngrijitorii au luat luat măsuri astfel încât şi necuvântătoarele din ţarcuri, şi papagalii şi delfinii de la Microrezervația din Constanța, să treacă fără probleme de perioada rece.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Iulian Călin, directorul Microrezervației: „Le ajutăm, așa cum omul are nevoie de proteine de calorii, în general de hrană mai consistentă iarna, așa producem și cu animăluțele și în afară de adăposturile pe care le-am reparat, le-am aranjat cu paie curate tot timpul înăuntru."
Memet Asan, îngrijitor: „Paiele se pun în interior așa, se mai pune și aici pe margine, ajută în special pentru căldură, le asigură căldura în timpul iernii, și în același timp mai și mănâncă din această iarbă."
Cei mai sensibili sunt papagalii exotici. În clădirea în care pot fi admirați de turiști, geamurile au fost închise și au fost montate calorifere electrice pentru a putea fi menţinută o temperatură constantă de 18 grade Celsius.
Iarna, şi meniul se schimbă. Zebrele, renul, păsările Emu sau Nandu se numără printre animalele care au nevoie de o dietă mai bogată în vitamine.
Raluca Grigore, muzeograf: „Animalele sunt puse la îngrășat în această perioadă, în sensul că primesc mai multă mâncare, mai bogată pentru a-și forma un strat de grăsime, care să le ajute în această perioadă. Batoane cu vitamine pentru păsările exotice, nuci și alune care să le asigure necesarul de substanțe oleaginoase."
Broaștele țestoase de uscat hibernează până când temperaturile vor atinge 17 grade Celsius. Până atunci au fost acoperite cu frunze de îngrijitori, să le fie cald.
Mai multă hrană primesc și delfinii, dar și leii de mare.
Anca Caisin, reprezentant Delfinariu: „Este mai frig, și atunci trebuie să compensăm acest lucru printr-o cantitate de pește mai mare, aceasta ajungând undeva la 11,5 kilograme pește pe zi pe delfin Macrou, hering, baby hering, capelin, suplimentăm și cu calamar."
Din cele peste 400 de exemplare de la Microrezervația din Constanța, mai bine de jumătate au nevoie de îngrijire mai atentă în sezonul rece.