Analizele de laborator confirma prezenta carnii de cal in micii dintr-un supermarket din Bucuresti
Analizele de laborator facute pe probele prelevate din mici produsi de o firma din Ploiesti si vanduti intr-un supermarket din Bucuresti au confirmat prezenta carnii de cal in locul celei de vita.
Societatea respectiva, administrata de sotul unei angajate a DSV Prahova, fiind amendata cu 30.000 lei.
Analizele de laborator facute de DSVSA Bucuresti pe micii produsi de o firma din Ploiesti si vanduti intr-un supermarket din Capitala au confirmat suspiciunile privind prezenta carnii de cal in locul carnii de vita, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX directorul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Prahova, Mihai Terecoasa.
Acesta a precizat ca DSVSA Prahova a amendat producatorul din Ploiesti cu 30.000 de lei pentru substituirea carnii.
Mihai Terecoasa a mai spus ca in prezent se asteapta rezultatele altor trei analize de laborator, prelevate de la mici produsi de aceeasi firma, in conditiile in care respectiva societate comerciala a distribuit printr-un lant de supermarket-uri aproape 2.000 de caserole cu mici in 36 de judete. Aceste analize sunt facute tot in laboratoarele DSVSA Bucuresti.
Firma din Ploiesti amendata pentru ca a produs mici ce contin carne de cal fara a fi etichetati ca atare este administrata de sotul fostei sefe a biroului siguranta alimentelor de origine animala din cadrul DSVSA Prahova, iar subalternii acesteia sunt cei care fac controalele la firme precum cea administrata de sotul sau. Directorul acestei institutii a declarat ca, in urma alertei alimentare, angajata a fost trecuta pe o functie de executie in cadrul biroului care are in responsabilitatea verificarea produselor non-alimentare.
Saptamana trecuta, Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a lansat o alerta alimentara dupa ce intr-un magazin din Bucuresti a fost descoperita cantitatea de 200 de kilograme de carne tocata asupra careia a existat suspiciunea de frauda constand in substituirea carnii de vita cu cea de cal.
In urma extinderii verificarilor s-a constatat ca producatorul micilor, o firma din Ploiesti, a distribuit printr-un cunoscut lant de supermarket-uri, in 36 de judete, 1.920 de caserole a cate 800 de grame de mici.