Anamaria Nedelcu NU va fi extradata, dar nu scapa de probleme. De ce a cerut ajutorul premierului Dacian Ciolos

Ultima actualizare: 10-06-2016 06:59

Instanta Suprema a dat marti o decizie istorica in cazul romancei acuzate ca si-a rapit copilul din Canada si l-a adus in tara, departe de tata.

Anamaria Nedelcu nu va fi extradata. Vestea ii da sperante uriase. Femeia va incerca sa obtina custodia baietelului, pentru protectia caruia risca zece ani de detentie peste Ocean.

Romanca acuzata ca a incalcat un ordin judecatoresc care o obliga sa isi lase copilul langa tata nu uita totusi ca un judecator al Curtii de Apel Bucuresti a decis in prima instanta sa o extradeze. In disperare de cauza, a contestat sentinta la instanta suprema. Procurorii au fost de partea ei.

"Marturisesc ca nu mi-am pregatit copiii pentru niciuna dintre variante si nu am discutat cu ei ce se va intampla astazi", a spus Anamaria Nedelcu.

Indiferent de cat de favorabila i-ar fi decizia instantei supreme, Anamaria Nedelcu nu scapa definitiv de probleme. Autoritatile canadiene ar putea sa o judece in lipsa, iar in ipoteza in care ar fi condamnata, ar putea deveni o persoana data in urmarire internationala, iar in momentul in care ar iesi din Romania, ar putea fi arestata si trimisa in Canada.

Speriata ca i s-ar putea intampla ce e mai rau, Anamaria Nedelcu a marturisit ca i-a cerut sprinjin inclusiv premierului. Dacian Ciolos va face saptamana viitoare o vizita in Canada.

Autoritatile judiciare canadiene au de-acum posibilitatea de a le cere celor de la Bucuresti sa o ancheteze pe Anamaria Nedelcu, pentru aceleasi capete de acuzare. Asadar, mama acuzata ca si-ar fi rapit copilul, ar putea fi cercetata dupa legislatia din Romania, iar pedeapsa pe care o risca aici este de trei luni de inchisoare sau amenda.

Intre timp, continua procedurile civile. Anamaria Nedelcu a reusit sa blocheze aplicarea sentintei prin care a fost obligata sa isi trimita baiatul de sase ani si jumatate in Canada, la tatal sau. Incearca sa obtina custodia celui mic.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO