Amatorii de grătar s-au întrecut în cele mai trăznite rețete la Festivalul Micului de Aur

×
Codul embed a fost copiat

Mici pentru toate gusturile de toate mărimile și formele s-au perpelit sâmbătă pe grătare la Festivalul Micului de Aur.

Mii de persoane au trecut pe acolo să încerce cele mai bune rețete de mici. A fost şi un concurs al celor mai gustoși mititei, iar amatorii de grătar s-au întrecut în cele mai trăznite rețete. Mâine va avea loc concursul bucătarilor care se vor duela pentru trofeul micul de aur.

V-ați gândit vreodată ca micii se potrivesc şi cu fructe? Ei bine, un concurent a gătit la concursul de mici pentru amatori, mititei cu piersici, lăsate la maturat 48 de ore.


Alex s-a pregătit 2 săptămâni pentru această competiție, a tocat chiar el carnea, apoi a pus-o la macerat cu 3 zile înainte.

Alex Bosnea: „Am pregătit nişte mititei cu piersică, reţeta proprie. Piersică este maturată 48 de ore, este curățată de coajă, doar pulpa. Este o combinație care zic eu că se pretează foarte bine la micul nostru românesc tradițional”.

Citește și
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

Juriul a luat în considerare tehnica de preparare, aspectul său gustul micilor și s-a declarat cucerit de ideile concurenților. Alții au gătit mici cu trufe, cu ciuperci de pădure sau cu ardei, pimento de padron.


Unora nu le-a prea ieşit rețeta, dar promit să vină la anul cu îmbunătăţiri

Mulți se laudă că știu secretul micului perfect. Nu l-ar spune. Dau doar vagi indicii.


Că-i lemnul ori cărbunele, că-i combinația de carne ori vreun ingredient, că depinde de cât și cum stă micul pe grătar, sau chiar ... de cât suflet pui în compoziţie.

Sandu Cocoșatu: „Micul trebuie mişcat în permanență, să simți cu adevărat ca el se întoarce singur, să sară, să se mişte pe grătar și atunci e ca o simfonie a micului, atunci iți dă senzația asta de bun, de frumos, plăcut ochiului”.

Iubitorii de mici au stat zeci de minute la coadă să încerce toate rețetele. Unii au petrecut toată ziua la festival și au mâncat mici, și la prânz și la cină. Anul acesta s-a pus preț și pe aspectul farfuriei, iar unele terase au încercat să decoreze farfuriile ca la restaurantele cu pretenții.

Alţii au venit chitiți să încerce doar micii de la terasa favorită.

Estimările Asociaţiei Române a Cărnii arată că românii consumă anual aproximativ 200-250 de milioane de mici, adică peste 20.000 de tone.

Crăciunul este perioada în care se mănâncă cea mai multă carne, spun cei din industrie, urmat de 1 mai.

Numai anul acesta de ziua muncii s-au perpelit pe grătare peste 18 milioane de mici. Situația s-ar putea schimba anul viitor, când 1 Mai va pica în săptămâna Mare din postul Paștelui, iar procesatorii de carne se așteaptă la vânzări mai mici. 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
Citește și...
Zona spre care armata rusă se îndreaptă în viteză. Localnicii fug ca să scape
Zona spre care armata rusă se îndreaptă în viteză. Localnicii fug ca să scape

Armata ucraineană, confruntată cu superioritatea trupelor ruse în materie de trupe şi armament, încearcă să oprească înaintarea rapidă a acestora din urmă la nord-vest de oraşul Avdiivka, în regiunea Doneţk.

Cauza surpării străzii din Slănic. Primele concluzii ale specialiștilor. Locatarii evacuați încă nu se pot întoarce acasă
Cauza surpării străzii din Slănic. Primele concluzii ale specialiștilor. Locatarii evacuați încă nu se pot întoarce acasă

Autoritățile din Prahova au prezentat, marți seară, concluziile cercetărilor făcute în cazul surpării de teren din orașul Slănic, care a dus la evacuarea a peste 40 de oameni.

Incendiu la un tren, lângă Timișoara. Ce s-a întâmplat cu pasagerii
Incendiu la un tren, lângă Timișoara. Ce s-a întâmplat cu pasagerii

Un incendiu cu degajări mari de fum s-a produs, marţi după-amiază, la compartimentul motor al unui tren care staţiona în gara din localitatea Hodoni de lângă Timişoara.

Recomandări
Prințul Paul, fals Cavaler de Malta, s-a revoltat în fața instanței. „A fost umilit în fața demnitarilor din toată Europa”
Prințul Paul, fals Cavaler de Malta, s-a revoltat în fața instanței. „A fost umilit în fața demnitarilor din toată Europa”

Urmărit internațional pentru o condamnare definitivă, prințul Paul al României s-a aratat revoltat în fața instanței din Malta.

Iohannis se pensionează din funcția de profesor. Postul pe care l-a ținut blocat 27 de ani, scos la concurs
Iohannis se pensionează din funcția de profesor. Postul pe care l-a ținut blocat 27 de ani, scos la concurs

Catedra de profesor de Fizică a preşedintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” a devenit vacantă şi poate fi ocupat de un titular.

Cauza surpării străzii din Slănic. Primele concluzii ale specialiștilor. Locatarii evacuați încă nu se pot întoarce acasă
Cauza surpării străzii din Slănic. Primele concluzii ale specialiștilor. Locatarii evacuați încă nu se pot întoarce acasă

Autoritățile din Prahova au prezentat, marți seară, concluziile cercetărilor făcute în cazul surpării de teren din orașul Slănic, care a dus la evacuarea a peste 40 de oameni.