Alexandru Lulescu a murit. Celebrul actor de comedie avea 90 de ani
Actorul Alexandru Lulescu a murit la vârsta de 90 de ani, anunță Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”.
„Maestrul Alexandru Lulescu a fost omagiat pe scena Teatrului "Constantin Tănase", anul trecut, în prima ediţie a Galelor Savoy. Avea să fie ultima sa apariţie pe scena pe care a slujit-o aproape 60 de ani. Anul acesta, pe 1 iunie, a împlinit 90 de ani, fiind considerat cel mai longeviv actor al Teatrului de Revistă", precizează instituţia teatrală pe pagina sa de Facebook.
Conform sursei citate, sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului va fi depus, pentru un ultim omagiu, duminică, la ora 9,00, în foaierul Sălii Savoy a Teatrului "Constantin Tănase", din Calea Victoriei nr. 33.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
„Rămânem cu amintirea splendidelor momente trăite împreună, pe scena Teatrului "Tănase", momente minunate pentru care îi mulţumim cu adânc respect şi aleasă recunoştinţă! Rămas bun, nea Lulu! Dumnezeu să vă odihnească în pace!", transmite Teatrul de Revistă, scrie Agerpres.
Prima apariţie a maestrului Alexandru Lulescu pe scena Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", care pe atunci se numea Ansamblul de Estradă, este consemnată în anul 1952, ca solist de balet într-un dans tătar din premiera intitulată "Primul spectacol".
Câţiva ani mai târziu, în 1961, se angajează la Teatrul devenit între timp Satiric-Muzical "Constantin Tănase", unde joacă în zeci de spectacole, cu sute de reprezentaţii în ţară şi în lume.
Printre spectacolele în care a jucat se numără: "La Grădina Cărăbuş", "Pagini alese din Revista de altădată", "Revista cu Tănase", "Minunile Revistei - Ca la Tănase", "Veselie la Tănase", "De la Cărăbuş la Savoy", "Revista cu paiaţe", "Vino să ne vezi deseară", "Scandal la Boema", "Pompiliu de Pompadour", "O seară la Revistă", "Revista dragostei".
A făcut parte şi din distribuţia musicalurilor de succes "Groapa" (text - Eugen Barbu, muzica - Radu Şerban) şi "O premieră furtunoasă", după "O noapte furtunoasă" de I. L. Caragiale (text şi versuri - Octavian Sava, muzica - Marius Ţeicu), arată instituţia teatrală.
Timp de douăzeci de ani, a format împreună cu un alt mare actor - Nicu Constantin - unul dintre cele mai de succes cupluri umoristice, fiind deseori supranumiţi "Regii umorului" sau "Cavalerii râsului".
Ultimele spectacole în care a putut fi aplaudat pe scena de la Revistă au fost: "Hai, zâmbeşte!", "Lasă supărarea-n hol!", "Aer Bun! De Savoy!", "Hai, Hai România!" şi "Cu mască sau fără mască, oamenii vor să zâmbească!".