După aproape 7 decenii petrecute pe scenă şi roluri uriaşe în teatru şi film Victor Rebengiuc îşi anunță retragerea.  

Ultimul rol pe care îl va mai juca este cel din spectacolul „Tatăl”, pe care îl puteți vedea din acest weekend, la Teatrul Bulandra, din Capitală. Victor Rebengiuc va împlini peste câteva luni 90 de ani, şi mărturiseşte că nu-i mai permite starea de sănătate.

Spectacolul ''Tatăl'', în regia lui Cristi Juncu, este o poveste de familie, dar și o privire asupra lumii prin ochii unui bărbat care se confruntă cu demența. Victor Rebengiuc joacă rolul unui tată în vârstă care își caută reperele. Din păcate memorie nesigură îl face din ce în ce mai vulnerabil.

Cu o carieră artistică impresionantă, care însumează peste șase decenii și jumătate Victor Rebengiuc este unul dintre cei mai importanți actori de film, teatru și televiziune din România. La cea de a 16-a ediție a Premiilor Gopo, artistul a primit Premiul pentru întreaga carieră, alături de soţia sa Mariana Mihuț.

Victor Rebengiuc, Actor: ”Cred că nu mai era nevoie să venim, după câte s-au vorbim despre noi. E un lucru ciudat....dar acum vreo 20 de ani am primit un premiu pentru întreaga carieră, la Uniter, și încă unu , la TIFF. În aceștia 20 de ani, cariera a continuat, am continuat...cred că o să continue și după acesta”.

Pe Victor Rebengiuc îl puteți vedea și în piesa Regele Moare, la Teatrul Național din București. Următorul spectacol este programat pe 19 iunie.

Victor Rebengiuc, actor: ”Aștept sfârșitul, eu aștept cortină, ultima cortină. O să vină, o să vină, ce nu îmi place, este că mă cam doare și nu aș fi vrut să vină cu durere, aș fi vrut să vină fără durere , să fie liniște, așa. Te culci și nu te mai şcoli, dar ne mai sculăm de câteva ori și gata”.

Victor Rebengiuc s-a născut în București, pe 10 februarie 1933. A debutat pe marele ecran în 1956, în lungmetrajul Mândrie, iar în 1964 a cucerit publicul în rolul magistral din Pădurea spânzuraților. Generații de cinefili l-au admirat în Moromeții.

Victor Rebengiuc, Actor: ”Un cititat care spune iubeşte artă din tine și nu pe tine în artă, ceea ce este foarte important„.