Alerta in zona Galati-Braila. Este asteptat varful viiturii pe Dunare: "A inceput prima etapa de constructie a digului"
Este alerta in zona Galati-Braila unde marti este asteptat varful viiturii de pe Dunare. Cele mai mari probleme sunt la santierul naval din Galati, unde de luni dupa-amiaza apa a inceput sa patrunda pe cheu.
La Galati, cota este de 604 centimetri si continua sa creasca. Este deja cu patru unitati peste nivelul de inundatie. Apa a intrat pe faleza pietonala si a inundat cele mai multe pasarele care fac legatura intre mal si pontoanele si restaurantele plutitoare.
Cea mai ingrijoratoare situatie este in santierul naval, unde muncitorii au facut luni seara un dig pe cheu, pentru a proteja halele de productie in care sunt construite si nave militare. Autoritatile din Galati si Braila raman in alerta pana la sfarsitul saptamanii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Inca de luni seara, in santierul naval a fost formata o echipa de interventie. Aproape 100 de muncitori au intervenit cu 2.000 de saci cu nisip.
"E pregatit santierul, e foarte pregatit!", asigura unul dintre muncitori.
Toate gurile de canalizare au fost acoperite, pentru ca prezentau pericol de deversare. In permanenta sunt verificate legaturile navelor la cheul de armare. Prima etapa de apararare prevede construirea unui dig de 600 de metri lungime.
"A inceput prima etapa de constructie a digului la hala noua - doua randuri de saci - care va asigura hala si santierul pentru eventualitatea cresterii Dunarii cu 30 de centimetri", spune Dorin Otrocol, prefectul Galatiului..
Daca Dunarea va creste peste nivelul estimat de specialisti, reprezentantii santierului sunt pregatiti sa intervina cu pompe si chiar cu ridicarea unui alt stavilar din saci cu nisip.