Urs de 300 de kilograme, blocat in gardul unei scoli din Dambovita. De ce au trecut 8 ore pana cand a fost tranchilizat

Ultima actualizare: 26-10-2014 00:04

Panica intr-o localitate din Dambovita. Un urs zdravan a ramas blocat intr-un gard din apropierea unei scoli. Padurarii, jandarmii, si politistii au incercat sa elibereze animalul, dar a durat opt ore pana cand l-au tranchilizat.

Si asta pentru ca medicul veterinar era la un simpozion.

Joi dimineata, elevii din localitatea Bezdead, din judetul Dambovita, au auzit gemetele ursului prins in gardul aflat chiar la 200 de metri de scoala lor. Animalul cantarea peste 300 de kilograme, asa ca oamenii s-au temut sa se apropie.

La fata locului au sosit padurarii si politistii insotiti de vanatori. Ei asigura zona si le-au spus elevilor sa nu paraseasca scoala, iar localnicii au fost avertizati sa ramana in gospodarii.

"E pericol, i-am spus profesorului de serviciu sa stea prin curtea scolii, sa nu iasa niciun elev", a spus Elena Banescu, directoarea Scolii Generale Bezdead.

Aproximativ opt ore, animalul a ramas chinuit in gard, pana cand un veterinar a putut veni sa-l tranchilizeze. Medicul era plecat la un simpozion in Bucuresti.

"Pe medicul nostru l-am scos din conferinta si l-am adus aici, cu arma adaptabila pentru asa ceva", a spus Cristi Stan, presedintele AJVPS Dambovita.

"Am cerut permisiunea si avand in vedere situatia speciala a trebuit sa vin, e si in centrul comunei, trebuia sa-l indepartam, sa-l ducem departe", a spus Cosmin Mateescu, medic veterinar.

Satenii spun ca in ultima vreme ursii apar tot mai des in preajma gospodariilor. Zilele trecute au facut prapad la o stana dintr-o localitate invecinata.

"Ursii sunt hameziti, nu mai au ce manaca in paduri, de aia vin si vor veni in continuare. E pericol", a spus padurarul Adrian Badoiu.

Dupa ce a fost tranchilizat, ursul a fost eliberat si dus cat mai departe, in padure.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!