ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Zeci de mii de detinuti din penitenciare au votat. Printre ei, Viorel si Andrei Hrebenciuc

Ultima actualizare: 19-11-2014 07:11

Un interes marit pentru alegerile prezidentiale s-a vazut, duminica, si in inchisorile si aresturile politiei din toata tara. Printre zecile de mii de romani privati de libertate sunt si unii cu nume sonore, incatusati recent.

Milionari sau politicieni, si ei au acest drept, fie pentru ca prin deciziile judecatoresti nu le-a fost interzis, fie pentru ca deocamdata nu si-au primit condamnarea.

Fostul vicepresedinte al Camerei Deputatilor, Viorel Hrebenciuc si fiul sau, Andrei, au votat dimineata in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Brasov, unde a fost amenajata o sectie speciala.

Tot de dupa gratii, dar in Capitala, au facut acelasi lucru Dorin Cocos, primarul din Piatra-Neamt, Gheorghe Stefan si fostul ministru al comunicatiilor Gabriel Sandu.

Desi acuzati de coruptie au inca dreptul de a alege, pentru ca procesul lor nu s-a incheiat.

La Penitenciarul Galati, aproape 700 de detinuti au votat cu gandul la ce vor face ei dupa eliberare. Spera sa beneficieze de o lege care sa le amnistieze pedeapsa. Sectia de votare a fost organizata chiar in incinta spatiului de detentie, iar procesul electoral s-a desfasurat fara incidente.

Administratia Nationala a Penitenciarelor a anuntat ca in turul doi al scrutinului prezidential din cei 25.500 de condamnati cu drept de vot si-au anuntat intentia de a-si alege presedintele peste 21.000.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO