Aglomerație la saloanele de înfrumusețare. Care sunt tendințele pentru un Revelion în pandemie
Dacă în anii trecuţi doamnele şi domnişoarele se aflau pe ultima sută de metri în cursa pentru a prinde loc la un salon de cosmetică, dar şi în alegerea ţinutei perfecte, acum pandemia a schimbat regulile.
Însă nu şi dorinţa de a arăta bine, inclusiv acasă. Doar că în locul coafurilor excentrice şi a machiajului strălucitor pentru petrecerile de Revelion clientele prefera să se aranjeze cât mai natural. Oricum, vizita la salon este în primul rând un răsfăţ binemeritat, după o perioadă dificilă, spun specialiştii.
În saloanele de înfrumuseţare angajaţii nu au în această perioadă niciun moment liber. Deşi nu se mai fac petreceri de Revelion, femeile tot vor să arate bine în noaptea dintre ani.
Viviana Bandol, clientă salon de înfrumusețare: „Partea de ce înseamnă aranjat a părului, partea de înfrumuseţare a femeii, unghii, față, ten, ne ajută să ne menţinem şi un moral mai ridicat."
Ekaterina Piscun, clientă salon de înfrumusețare: „Să îmi fac unghiile, să îmi fac gene, pentru că vreau să simt frumoasă şi să fiu mai fericită la sfârşitul anului 2020."
Ceva totuşi s-a schimbat în comportamentul clientelor. Nu mai cer coafuri complicate - spun frizerii - practic îşi doresc doar să îşi aranjeze părul şi să îi schimbe culoarea.
Iulia Niculescu, administrator salon: „Chiar dacă o să stea acasă, vin pentru un tuns, vopsit şi chiar aranjat lejer bucle."
Cristina Mailat, administrator salon de coafura: „Vor pur şi simplu să fie fresh, să aibă o culoare frumoasă şi un păr natural. Deci nu mai facem cocuri, cozi, coafuri mai elaborate."
În funcţie de salon - coafura poate să coste câteva sute de lei. Chiar şi aşa, s-au făcut programări până în seara de Anul Nou.
Rebeka Pasztor, administrator salon de înfrumusețare: „O să fim deschise până la ora 6. Nu mai avem locuri libere pe partea de coafor."
Pentru aglomeraţia din aceste zile din saloanele de înfrumuseţare au o explicaţie şi psihologii. Nu petrecerile din alţi ani ne făceau să vrem să arătăm bine de Revelion, ci speranţa că anul viitor va fi mai bun, dacă intrăm în el mai frumoşi.
Denisa Marchiș, psiholog: „În momentul în care arătam bine, ne şi simţim bine, starea noastră de spirit este mult influenţată, suntem mult mai încrezători în propria persoană. Starea noastră de spirit dacă este mai bună, e clar că lucrurile şi atitudinea pozitivă duc într-o direcţie mai bună de viitor."
Saloanele de înfrumuseţare vor fi deschise inclusiv în 31 decembrie.