Acuzatii de malpraxis in cazul bebelusului mort din Galati. Parintii sustin ca medicii ar fi incercat sa-i intimideze

Ultima actualizare: 14-02-2016 07:05

Familia bebelusului din Galati, mort in urma unei interventii chirurgicale, acuza cadrele medicale de la Spitalul de Copii, pe langa malpraxis, si de practici de intimidare.

Oamenii sustin ca medicii le-ar fi cerut sa-si retraga plangerile penale, daca vor sa-si ia copilul mort acasa. In plus le-ar fi dat garantii ca operatia la care a fost supus bebelusul este una usoara si nu i-au informat asupra riscurilor care pot aparea. Reprezentantii spitalului au refuzat insa sa faca orice cometariu.

Bunica bebelusului: "Au zis ca 'de ce nu va retrageti plangerile, ca sa puteti sa va luati copilul?; Mergem mai departe, pentru ca noi de la inceput, noi nu am stiut... Medicii nu ne-au spus ceea ce ne-au spus acum."

Membrii familiei sunt revoltati ca, dupa moartea fetitei de doar trei saptamani, medicii ar fi incercat sa-i intimideze

Mirela Cioroi, avocatul familiei: “Li s-a adus la cunostinta ca, daca isi vor retrage plangerile formulate la Parchet, la Colegiul Medicilor, li se va restitui corpul copilului."

Fetita a fost operata la Spitalul de Pediatie "Sfantul Ioan" din Galati. Medicii au constatat ca fetita are un chist ovarian, care trebuia operat. Parintii copilei sustin ca doctorii le-au spus ca il pot extirpa in conditii de siguranta, de aceea, sustin ei si-au dat acordul asupra operatiei. La trei ore dupa, au primit vestea soc. Fetita lor s-a stins din viata.

Diana Istrate si Marius Cristea, parintii copilului: "Au spus ca trebuia sa stim de riscuri. Dar nu ni s-a spus nimic de riscuri: "operatie banala, s-a facut bine!" Doamna doctor a iesit din salon, a zis ca totul e bine, s-a facut bine si, la trei ore, copilul a murit."

Revoltati, oamenii au depus plangeri la Parchet, Colegiul Medicilor si Directia de Sanatate Publica, iar conducerea spitalului a declansat o ancheta interna. Intre timp, si medicii legisti au venit cu rezultatele necropsiei, care atesta ca bebelusul a murit in urma unei insuficiente cardiace respiratorii.

Mirela Cioroi, avocatul familiei: "Ne-au explicat ca, urmare extirparii tumorii care se afla in abdomenul copilului, organele - respectiv inima si plamanul - au suferit o decompresie, iar acestea nu au mai functionat corespunzator."

 

Parintii copilului: "Acum ni s-a spus ca a fost ceva foarte grav. Au fost riscuri foarte mari la aceasta operatie, pe care noi nu le-am stiut. Trebuia sa mergem la Bucuresti, nu aici..."

Conducerea Spitalului de Pediatrie din Galati a refuzat sa comenteze cazul, pana la finalizarea anchetei.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO