Accident grav în județul Vaslui, în care 2 persoane au murit. A fost activat planul roșu VIDEO

Ultima actualizare: 04-03-2020 09:33

Doi oameni au murit, iar șase au fost grav răniți după ce două autoturisme s-au izbit aseară pe o șosea în județul Vaslui. Printre cei transportați la spital se află un copil de 14 ani.

Primele date arată că șoferul unei mașini s-a angajat în depășirea unei furgonete, într-o zonă în care acest lucru nu este permis. Și a lovit vehiculul care ieșea de pe un drum comunal.

Martorii au sunat la 112 și a fost activat planul roșu de intervenție. Zeci de medici, pompieri și polițiști au ajuns la fața locului.

Impactul extrem de violent a avut loc după ce șoferul unei mașini în care se aflau alte patru persoane, printre care un copil de 14 ani, s-a angajat în depășirea unei furgonete. Asta deși în acea zona manevra este interzisă. În acel moment a izbit puternic un autoturism care ieșea de pe un drum comunal, în care erau trei bărbați.

Șoferul aflat în depășire: „Veneam dinspre Vaslui și persoană cu mașina a ieșit din partea aia, nu s-a asigurat și a intrat frontal în mine.”
Reporter: „Aveați viteză? Avea viteză?”
Șoferul aflat în depășire: „El avea viteză când a ieșit. Eu aveam 50-60 km, nu știu, nu-mi aduc aminte, atât, nu aveam viteză mare.”

Martor: „A intrat într-o depășire și a intrat frontal într-o altă mașină.”
Reporter: „Viteză?”
Martor: „Vă dați seama, după cum se vede.”

Mircea Gologan, prefectul județului Vaslui: „Din cauza nerespectării vitezei, a depășirii pe linie continuă, a avut loc un accident între două mașini în care se aflau opt persoane.”

Martorii au dat imediat alarmă, iar autoritățile au activat planul roșu de intervenție. O femeie din autoturismul intrat în depășire a murit pe loc. După puțin timp, în ciuda eforturilor depuse de medici, și-a dat ultima suflare și șoferul care circulă regulamentar.

Beladonă Giurgea, medic SMURD: „O pacientă a fost găsită decedată, un pacient în stop s-au făcut manevre, 6 persoane au fost transportate la spital. Dintre acestea, o femeie este instabilă și celelate 5 sunt stabile hemodinamic."

Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt IPJ Vaslui: „Efectuăm cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accicentul rutier.”

Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Pe o altă șosea din județul Vaslui, un șofer de 21 de ani a scăpat miraculos cu viață după ce mașina lui s-a rupt în două.

Tânărul a pierdut controlul asupra volanului, a lovit un cap de podeț, iar autoturismul s-a transformat într-o grămadă de fiare. Conducătorul auto a fost proiectat prin parbriz. În urma cascadoriei, s-a ales însă doar cu câteva zgârieturi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO