Care este starea copilului de un an, suspect de coronavirus. Tatăl lui a fost la Milano

Ultima actualizare: 04-03-2020 09:30

Suspiciunea de îmbolnăvire cu coronavirus planează asupra unui copil de un an și două luni dintr-o localitate din Galați.

Micuțul a fost dus, marți seară la spital, cu o izoletă, în condiții de siguranță. Mama l-a însoțit pe drum și este acum internată cu el.

Băiețelul, alături de cei doi frați ai săi și de părinți, era izolat la domiciliu pentru că tatăl se întorsese de câteva zile din Milano.

Când micuţul a început să se simtă rău şi să aibă febră, familia a fost alertat autorităţile. În scurt timp, specialiştii au ajuns la locuinţa familiei.

Gabriel-Ioan Avrămescu, prefect Galaţi: "Am decis trimiterea izoletei pentru a fi transportat la spitalul de Boli Infecţioase întrucât tatăl copilului, în data de 23 februarie, a revenit în ţară din Milano. Familia era în carantină din acea perioadă."

În drum spre spital, băieţelul a fost însoţit în izoletă de mamă. Ambii au rămas internaţi pentru investigaţii, iar cel mic este în stare stabilă. Potrivit primelor analize făcute copilului, ar fi vorba despre o pneumonie, spun medicii. Însă există riscul să fie şi simptome ale îmbolnăvirii cu noul coronavirus.

Medicul Gabriela Lupășteanu, Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi: "Pacientul s-a prezentat cu rinoree apoasă, cu febra 39 cu 5, cu dispnee, tuse productivă. S-au recoltat probe ce urmează a fi trimise pentru investigaţii suplimentare. Sunt cinci membri ai familiei, niciunul dintre ceilalţi membri ai familiei nu are simptomatologie."

Fraţii micuţului, împreună cu tatăl, sunt în continuare izolaţi la domiciliu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO