Accident grav in judetul Cluj. Soferul unei basculante a ajuns la spital dupa ce autoutilitara a fost lovita de tren

Ultima actualizare: 15-04-2017 06:55

Momente de panica miercuri dimineata pentru circa 100 de pasageri aflati intr-un tren de pe ruta Baia Mare-Bucuresti. In judetul Cluj, locomotiva a izbit o basculanta, care s-a rasturnat pe cealalta linie de cale ferata.

Soferul a fost ranit si a ajuns la spital. Se pare ca el nu s-a asigurat cand s-a aventurat cu masina peste liniile de tren.

Accidentul s-a petrecut in localitatea Jucu. Barbatul care conducea locomotiva a observant basculanta si a incercat sa ii faca semne soferului sa opreasca, insa in zadar.

Alexandru Butoi, mecanic de locomotiva: "Fara sa se asigure a tecut. Eu i-am facut semnale luminoase si sonore si am frana, dar nu am avut cum sa il evit. Ma temeam sa nu deraiez din cauza socului puternic. Putea sa fie mai grav."

Impactul a fost atat de puternic incat autoutilitara a fost rasturnata pe cealalta sina de cale ferata. Calatorii din tren s-au speriat teribil.

Pasagera: "Am auzit o bubuitura si am simtit socul. M-am speriat."

Pasager: "Am simtit ca s-a franat puternic, dar e bine ca nimeni nu a fost ranit si ca nu a deraiat trenul."

Soferul basculantei a ajuns la spital cu rani usoare.

Calin Stroe, ISU Cluj: "Am intervenit cu trei autospeciale din care doua de descarcerare. Soferul ranit a fost transportat cu o ambulanta la spital."

Sorin Rus, politia rutiera Cluj: "Accidentul s-a petrecut in urma nerespectarii regulilor de circulatie la trecere la nivel cu calea ferata, fara bariere. Soferul, desi a fost avertizat si de ceilalti conducatori din trafic, a trecut si a fost lovit in plin."

In urma impactului locomotiva a fost grav avariata si a fost schimbata cu alta pentru ca pasagerii sa ajunga la destinatie catre Bucuresti.

Circulatia feroviara in zona a fost blocata pentru aproape doua ore, pentru ca politistii criminalisti sa faca investigatii.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO