Tragedie in Baia Mare. O femeie bolnava de leucemie a murit dupa ce ambulanta in care se afla a fost lovita de o alta masina

Ultima actualizare: 23-12-2014 00:38

Inconstienta si neatentia unui sofer au dus la o tragedie in centrul orasului Baia Mare.

Un autoturism care avea verde la semafor a intrat in plin intr-o ambulanta care gonea cu girofarul si sirena aprinse spre spital, cu o pacienta bolnava de leucemie.

Impactul nimicitor a rasturnat salvarea, in intersectie, iar pacienta a murit din cauza loviturilor suferite. Soferul si asistentul de pe ambulanta au fost si ei raniti.

Tragedia s-a produs la mica distanta de spitalul la care ambulanta ar fi trebuit sa o aduca pe pacienta de 70 de ani. In urma impactului, femeia - suferinda de leucemie - s-a lovit puternic la cap. A fost preluata de o alta echipa de medici, insa a murit cateva minute mai tarziu.

In centrul orasului Baia Mare, la intersectia Bulevardelor Republicii si Bucuresti, ambulanta care tocmai preluase o pacienta se indrepta cu girofarul si sirena in functiune, spre Spitalul Judetean. Din dreapta, a fost lovita de un sofer care a trecut pe culoarea verde a semaforului si nu a vazut autospeciala. Salvarea s-a rasturnat, iar pacienta a fost ranita grav la cap.

In momentul in care porneste in misiune pacientul este asigurat pe targa. Toate instrumentele si accesoriile din ambulanta sunt si ele asigurate pentru a rezista oricarui soc. De data aceata insa ceva nu a functionat si pacienta s-a lovit foarte grav de tubul de oxigen aflat in ambulanta.

Pacienta, o femeie in varsta de 70 ani, suferinda de leucemie a fost imediat dusa la spital cu o alta salvare, insa medicii nu au mai putut sa o salveze si a murit pe patul de spital. Soferul ambulantei lovite, si el ranit in accident, sustine ca avea sirena si girofarul pornite.

Ioan Nastai, soferul ambulantei: "Veneam de la caz, din Coltau cu o pacienta si un autotursim a intrat in mine, in lateral. Nu a auzit semnalele acustice si ne-am rasturnat."

Asistentul de pe ambulanta a suferit si el rani grave.

Soferul autoturismului sustine ca avea verde la semafor si nu a auzit sirena ambulantei: "Am venit de pe bulevard, am dat in ambulanta si s-o rasturnat. Probabil era cu sirena, n-am auzit-o. Era un autobuz in fata mea. Aveam radioul pornit. Nu am vazut ca a semnalizat".

"Am auzit o pocnitura foarte puternica. Nu o acordat prioritate si o intrat in salvare si salvartea s-a rostogolit de trei ori si s-a rasturnat. S-o auzit sirena, eu am auzit-o", a spus si un martor.

"O ambulanta care avea in functiune sistemele acustice si luminoase a patruns in intersectie la culoarea rosie a semaforului, moment in care a fost surprinsa si tamponata de un autotursim care circula pe culoarea verde. In urma coliziunii ambulanta a fost rasturnata", a declarat Ionel Filip, inspector Biroul Rutier Maramures.

Ambii soferi au fost testati cu apartul etilotest, rezultatul fiind negativ. Soferul neatent e cercetat pentru omor din culpa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO