A patra noapte de proteste in Capitala impotriva proiectului Rosia Montana. 2000 de oameni,in strada


Ultimul update: Duminica 08 Septembrie 2013 00:32
Data publicarii: Joi 05 Septembrie 2013 19:44
Categorie: Stiri actuale

Pentru a patra noapte la rand, doua mii de oameni au strigat in centrul Capitalei, impotriva proiectului minier de la Rosia Montana.

In Piata Universitatii, tinerii au batut la tobe si au scandat diverse lozinci mobilizatoare. Ca sa atraga atentia si mai tare, protestatarii s-au asezat direct pe sosea si au blocat circulatia pe doua bulevarde.

Spre miezul noptii, in centrul Capitalei s-au strans aproximativ doua mii de oameni. Protestatarii au incercat sa ajunga din Piata Universitatii pe Calea Victoriei, insa s-au intors din drum din cauza unor masini de jandarmi care le-au blocat accesul.

Dupa ce au ocolit cordoanele facute de fortele de ordine, tinerii activisti s-au asezat pe sosea si au oprit circulatia pe bulevardul Nicolae Balcescu. Unii dintre ei au vrut sa forteze barajele jandarmilor si au reclamat ca acestia ar fi folosit impotriva lor gaze lacrimogene.

Cu totii cer retragerea proiectului de lege care reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana, anularea contractului cu firma canadiana si interzicerea exploatarilor cu cianuri.

Premierul a lasat astazi sa se inteleaga ca adoptarea de catre Guvern a proiectului privind acordul dintre Romania si Rosia Montana Gold Corporation si trimiterea acestuia in Parlament a fost o solutie de compromis.

Alesii vor infiinta o comisie in care asociatiile din domeniul mediului vor fi invitate sa isi spuna parerea.

Protestatarii fata de proiectul Rosia Montana sustin ca jandarmii ar fi folosit gaze lacrimogene
Aproximativ 1000 de persoane au protestat in Bucuresti si Cluj fata de proiectul de la Rosia Montana
VIDEO PROTVPLUS.RO