400.000 de euro pentru infochioșcuri stricate. Turist: ”Sunt inutile. La fier vechi!”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Turismul modern rămâne un vis îndepărtat pentru Capitala României. Infochioșcurile instalate în urmă cu 8 ani în Bucureşti, care au costat aproape 400.000 de euro, n-au funcţionat mai deloc.

 Ba mai mult, s-au transformat în mormane de fier vechi, pe care se depune mizerie. Probabil singurii mulţumiţi de afacerea „touchscreen" cu bani publici sunt cei care au încasat banii pe dispozitive.

Teoretic, atunci când un turist ajunge în faţa unui astfel de aparat, ar trebui să găsească informaţii despre mijloacele de transport în comun, traseele turistice şi evenimentele la zi din oraş. Numai că acest lucru nu se întâmplă, pentru că niciunul dintre cele 33 de infochioșcuri instalate în Capitală nu funcţionează.

Un singur aparat a costat 6.800 de euro, cam cât o maşină. Proiectul iniţial presupunea, însă, instalarea a 100 de astfel de aparate, în valoare totală de 1,7 milioane de euro.

Planul nu a fost dus până la capăt. Ba mai mult, dispozitivele instalate nu au fost de niciun folos turiştilor. În 2013, Primăria anunţa că cele 33 de infochioșcuri vor fi branşate la reţeaua electrică „în curând". Au trecut 5 ani şi lucrurile nu s-au schimbat. Cele mai multe aparate nu au funcţionat niciodată.

Turistă Belgia:Aş vrea să aflu în ce zonă sunt muzeele, magazine, lucruri care îi interesează pe toţi turiştii, dar nu funcţionează. E mare păcat. Ar putea fi de folos, pentru că ne ghidăm după hartă. dar nu e întotdeauna utilă. Mare păcat.”

Turist: „Ce să găsim? Nimic. Inutile. Nu am ce să zic. Oricum nu mă aştept să facă mare lucru. La fier vechi. Intru pe Internet, acolo găsesc mai multe lucruri.”

Echipa Știrile ProTV a vizitat infochioșcurile inutile în 2013, în 2014 şi în 2018. Păreau încremenite în timp cele de pe Bulevardul Regina Elisabeta, cel din Piața Victoriei, chiar în fața Muzeului Antipa, cel din Piața Romană, cel de pe Bulevardul Magheru, ori cel aflat la intrarea în Parcul Herăstrău dinspre Arcul de Triumf.

Aparatul din Piaţa Romană a fost pictat şi este acoperit cu un strat consistent de praf, după cum se poate vedea.

Echipa Știrile ProTV a cerut un punct de vedere serviciului de relaţii publice al Primăriei, însă nu a primit niciun răspuns. Povestea este trasă la indigo şi în alte oraşe ale ţării.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO