30 de zile de arest la domiciliu. Judecatoarele Viorica Dinu si Antonela Costache au ajuns acasa

28-05-2014 18:48


Cele doua judecatoare de la Tribunalul Bucuresti, Viorica Dinu si Antonela Costache, acuzate de trafic de influenta si luare de mita, isi vor petrece urmatoarele 30 de zile acasa, in arest la domiciliu. Ele au iesit deja din Penitenciarul Targsor.

Dupa un an si o luna in care a fost inchisa in Penitenciarul Targsor pentru acuzatii de coruptie, magistratul Antonela Costache a iesit din inchisoare. Era insotita de avocatul George Cristea, cu care s-a casatorit in puscarie, acum doua luni.

"Nu avem ce spune, ca nu avem voie sa vorbim cu presa. Asta este, speram sa se faca dreptate pana la sfarsit", a declarat George Cristea.

De la penitenciar, cei doi soti au mers direct acasa, in vila din Ilfov. Judecatoarea nu a vrut sa faca vreo declaratie.

Acasa, Antonela Costache a fost asteptata de mama ei. Judecatoarea este in arest la domiciliu. Asta inseamna ca nu poate parasi locuinta si ca este verificata periodic de politisti. Ea a convins instanta sa transforme arestul preventiv intr-unul la domiciliu. Anchetatorii o acuza ca a primit bani ca sa dea decizii strambe in anumite dosare.

Si judecatoarea Viorica Dinu a schimbat celula inchisorii Tragsor cu arestul la domiciliu.

Ambele magistrate sunt acuzate de fapte de coruptie. Ele au judecat in 2012 cel putin sase procese in care procurorii suspecteaza ca deciziile au fost influentate. Atat Viorica Dinu, cat si Antonela Costache au fost interceptate de procurorii anticoruptie in timp ce discutau despre impartirea mitei si despre dosarele in care urmau sa se pronunte.

VIDEO PROTVPLUS.RO